Kiderült: közel az ukrán államcsőd

Kulcsszavak:ukrán háború, Ukrajna, válság 2022, ukrajna, ukrán, háború, orosz ukrán konfliktus, Horizontal war conflict army TOPSHOTS
A Ukrainian serviceman stands on the top of an Infantry mobility vehicle Kozak-2 in Kramatorsk, eastern Ukraine, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ukrán állam a héten utasította a Naftogazt, hogy fizetési haladékot kérjen 1,4 milliárd dollárnyi adósság törlesztésére.
Vágólapra másolva!

Egyre erősebb kétségek övezik a háború által sújtott Ukrajna adósságtörlesztési képességét, főleg miután az állami tulajdonú Naftogaz törlesztési haladékot kért – írja a Portfolio alapján a Mandiner. A Bloombergnek nyilatkozó szakember szerint így az is kérdéses, hogy Ukrajna ki tudja-e fizetni szeptember elején esedékes 912 millió dollárnyi törlesztését.

Mint a portál írja: ukrán illetékesek már hivatalosan is jelezték, hogy adósság-átstrukturálás lehetőségét vizsgálják, miután jelentősen megnehezedett az ország finanszírozása; ezzel kapcsolatban a nyár végére készítenek egy tervet.

Percről percre tudósításunkat az orosz-ukrán háborúról ITT TALÁLJA.