Alkoholmérgezésben halt meg legalább 25 ember Indiában

Botad, 2022. július 26. Kórházba szállításukra várnak mérgezett emberek az indiai Botadban 2022. július 26-án, miután hamisított szeszes italt ittak. A 21 halálos és 30 megbetegedett áldozattal járó mérgezés Gudzsarát indiai állam Ahmadábád és Botad körzeteiben történt, ahol tilos az alkoholos italok gyártása, árusítása és fogyasztása. MTI/AP
Vágólapra másolva!
India Gujarat Botad régióban több vidéki településről szállítottak be alkoholmérgezéssel embereket a kórházba. A hamisított alkohol miatt többen meghaltak, és többen kritikus állapotban vannak.
Vágólapra másolva!

A halálos áldozatok száma folyamatosan növekszik,

eddig 25-en haltak meg, 40 ember pedig továbbra is kritikus állapotban van.

Egy másik régióból is érkezett már bejelentés a hamisított és mérgező alkohol miatt,

Dhandhukában eddig hatan haltak meg.

Kórházba szállításukra várnak mérgezett emberek az indiai Botadban 2022. július 26-án, miután hamisított szeszes italt ittak. Forrás: MTI/AP/-

A gudzsaráti rendőrség főigazgatója, Ashish Bhatia korábban azt mondta, hogy

a rendőrség őrizetbe vett három embert Botad régióban,

akik állítólag részt vettek a hamis, vidéki eredetű szeszesital előállításában és értékesítésében.

Az ügyre hétfőn, kora reggel derült fény, amikor Rojid, Barvala és Botad településekről egyre több ember került kórházba, akiknek az állapota rohamosan romlott.

Egy különleges nyomozócsoportot hoztak létre az eset kivizsgálására és a hamis italt árusítók elfogására. A gudzsaráti terrorellenes osztag és az ahmadábádi bűnügyi szervezet is csatlakozott a nyomozáshoz.