Kemény figyelmeztetést küldtek az oroszok az amerikaiaknak

armament weaponry Horizontal
Amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során, délkelet-marokkóban
Vágólapra másolva!
Ha Ukrajna fegyveres erői amerikai rakétarendszereket vagy egyéb nagy hatótávolságú NATO-fegyvereket vetnek be orosz terület ellen, annak több mint súlyos következményei lesznek - mondta Konsztantyin Gavrilov az EBESZ Biztonsági Együttműködési Fórumának ülésén.
Vágólapra másolva!

A fokozódó európai nyomás a Nyugat Moszkvával való kapcsolatainak további elmérgesedésével és a fegyveres konfliktus további eszkalációjával fenyegethet - írja az iz.ru.

A diplomata emlékeztetett arra is, hogy az ukrajnai különleges katonai művelet oka az volt, hogy Oroszország nemzetbiztonsági érdekeit nem vették figyelembe.

Egy amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszerrel (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során Forrás: AFP/Fadel Senna

A nyugati fegyverek Kijevbe történő szállításának növekedése arra kényszerítheti Moszkvát, hogy még keményebb válaszokat adjon - hangsúlyozta Gavrilov.