Új trend hódít Japánban, ventilátoros ruhákkal védik az állatokat a hőségtől

Vágólapra másolva!
A japán kutyatulajdonosok mostantól hordozható ventilátorral felszerelt kisállatruhát vásárolhatnak, hogy kedvenceiket hűvösen tartsák az ország tikkasztó nyara alatt.
Vágólapra másolva!

Egy tokiói kismamaruhagyártó cég hordozható ventilátorokkal felszerelt kisállatruhákat hozott forgalomba, hogy segítsen a kutyáknak és macskáknak megbirkózni a nyomasztó nyári meleggel - írja a Guradian.

Az elemmel működő, 80 grammos ventilátor egy légátersztő hálós ruhához kapcsolódik, és hűvös levegőt keringet az azt viselő kisállat körül.

A terrier cross wears a battery-powered ‘air conditioner’ comprising a mesh vest with a fan mounted on the back

Rei Uzawa, a Sweet Mommy kismamaruhákat gyártó cég elnöke elmondta, hogy az ötletet azután találta ki, hogy látta, mennyire elfáradt csivavája, amikor a nyári melegben sétálni vitte.

Míg a szakértők azt tanácsolták a gazdiknak, hogy hagyják ki a sétákat, vagy vigyék ki háziállataikat korán reggel vagy késő este,

a közelmúltban tapasztalt rekordot döntő hőhullám alatt Japánban a hőmérséklet jellemzően egész éjszaka 25 Celsius-fok felett marad.

A japán építőmunkások körében népszerű ventilátorral felszerelt kabátok mintájára készül a Cool Dog termékcsalád, amely macskák számára is alkalmas. A kereslet várhatóan nem fog egyhamar csökkenni.