Hajtóvadászat indult a liverpooli gyerekgyilkos ellen

shooting Horizontal
Members of the British Police scientific support unit stand outside a house in the Knotty Ash area in Liverpool on August 23, 2022 after a 9-year-old girl was shot dead overnight by a gunman. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo korábban beszámolt róla, otthonában öltek meg egy kislányt Liverpoolban hétfő este. Később döbbenetes részletek derültek ki a gyilkosságról. A rendőrség szerda reggel sajtótájékoztatót tartott, ahol újabb részleteket árultak el az ámokfutó gyilkosról.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este a kilencéves Olivia Pratt-Korbelt lleőtte egy férfi a liverpooli otthonában.

A gyilkosság azután történt, miután édesanyja zajra lett figyelmes és megnézte a ház előtt, hogy mi okozza a furcsa hangokat.

Mint kiderült, egy ámokfutó férfi egy emberre is rálőtt az utcán, ez volt a zaj, ami miatt a nő ajtót nyitott.

Ezt követően egy menekülő férfi berohant a nyitott ajtón. Ez lett a 9 éves Olivia és anyja veszte is, mert utánuk szaladt a támadó, aki mindkettejüket meglőtte az ajtó nyílásán keresztül.

A lány, akit a mellkasán ért a lövés, a kórházban meghalt, anyja sérülése nem volt életveszélyes.

A férfi, akit üldözött a gyilkos, szintén kórházban van, ő is túl fogja élni a lövést.

A gyilkosság helyszíne Liverpoolban Forrás: AFP/Paul Ellis

Hajtóvadászatot indítottak a gyilkos ellen

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a helyi rendőrség közleményben a város bűnöző csoportjait megkérte, hogy ha bármilyen hasznos információval rendelkeznek az elkövetővel kapcsolatban, azt jelezzék.

A szerda reggeli sajtótájékoztatón elhangzott, hogy két különböző forrás is jelentkezett a liverpooli rendőrségen, akik ugyanazt a nevet adták meg, mint elkövetőt.

A rendőrök látókörébe került a házba berohanó, meglőtt férfi is, akiről azt lehet tudni, hogy 35 éves, ismert drogbandák tagja - írja a BBC.

Őt a legfrissebb hírek szerint letartóztatták.

Őt a rendőrök gyávának nevezték, mert a sérült nőt és gyereket hátrahagyva Audiba pattant, majd két társa a kórházba szállította. Itt a rendőrök őrzik, amellett, hogy kihallgatták, veszélyben is van.

A gyilkos 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fekete kabátot, maszkot és kesztyűt is viselt.