Azt hirdették, hogy befogadnak mindenkit, de amikor érkezni kezdtek a migránsok, tiltakozni kezdtek

migráns, migránsok, usa, texas, határ, illegális, haiti
A United States Border Patrol agents on horseback look on as Haitian migrants sit on the river bank near an encampment on the banks of the Rio Grande near the Acuna Del Rio International Bridge in Del Rio, Texas on September 19, 2021. - The United States said Saturday it would ramp up deportation flights for thousands of migrants who flooded into the Texas border city of Del Rio, as authorities scramble to alleviate a burgeoning crisis for President Joe Biden's administration. (Photo by PAUL RATJE / AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb több száz illegális bevándorló érkezett a hétvégén buszokon New Yorkba Texas államból. Az elmúlt hónapban már több ezer migránst küldött a demokrata vezetésű városba Texas kormányzója, aki a határokon kialakult tarthatatlan helyzetre akarja felhívni a figyelmet. A kormányzó szerint Joe Biden demokrata pártjának engedékenysége mára azt eredményezi, hogy naponta több ezren lépik át illegálisan a határt, ennek kezelésére pedig a déli államok kezében nem hagyott eszközöket a kormány – számolt be a Híradó.hu. Greg Abbot texasi republikánus kormányzó és Doug Ducey arizonai kormányzó nemcsak New Yorkot árasztják el az illegális migránsokkal, hanem a kezdetben toleranciát és befogadást hirdető Washingtont is. A képmutató liberális polgármesterek a migránsok érkezése után azonnali szövetségi beavatkozást követeltek Joe Bidentől és a Pentagontól.
Vágólapra másolva!

Hetek óta érkeznek a buszok Texasból és Arizonából. New Yorkba és Washingtonba csak ebben a hónapban több mint hétezer migránst küldtek a texasi és arizonai hatóságok. Legutóbb szombaton két busszal csaknem százan érkeztek a keleti parti metropoliszba.

Biden beiktatása óta több millió migráns érkezett az Egyesült Államok déli hatávidékeire. Forrás: AFP/Paul Ratje

„Fáradt vagyok, de hála Istennek sikerült az Egyesült Államokba jutnom" – mondja egy venezuelai bevándorló.

New York demokrata párti polgármestere felháborítónak nevezte, hogy a texasi kormányzó bármiféle segítségnyújtás nélkül továbbküldi a déli állam területére érkező illegális bevándorlókat.

– mondta Eric Adams, New York polgármestere.

Éppen a demokraták és a Biden-kormány engedékeny hozzáállása az, ami valóságos robbanást idézett elő a déli határokon – állítja a texasi kormányzó

Greg Abbott szerint a demokrata politikusoknak észre kell venniük, hogy a helyzet tarthatatlan, mivel már naponta ezrek lépik át a mexikói-amerikai határt.

A republikánusok szerint Joe Biden elnöksége alatt valóságos bevándorlási hullám érte el az országot: az amerikai határőrség tavaly csak az elmúlt tíz hónapban több mint kétmillió illegális határátlépést regisztrált.

A Biden-adminisztráció első döntései között leállította a déli határzár további építését, ezzel is ösztönözve az illegális bevándorlást. Forrás:AP

A texasi kormányzó szerint a demokraták felelőtlen magatartása vezetett az olyan tragédiákhoz is, mint amely júniusban történt. San Antonióban 51 migráns halt meg, amikor az embercsempészek magukra hagyták őket egy kamion rakterében.

A déli határállamok vezetői azt is a demokrata vezetés szemére vetik, hogy nem hajtják végre a Donald Trump elnöksége alatt született és máig hatályos rendeleteket a határ védelméről. Az arizonai kormányzó ezért arról döntött, hogy a tervezett határkerítés hiányzó darabját teherkonténerek felhasználásával pótolják ki, így akadályozva az illegális határátlépéseket.

Doug Ducey republikánus arizonai kormányzó a texasi kormányzóhoz hasonlóan elkezdte buszokkal szállítani az illegális migránsokat a Washingtonba és New Yorba.

Muriel Bowser, a főváros demokrata polgármestere tarthatatlannak nevezte a helyzetet ,és arra kérte a Pentagont, hogy vessék be a fővárosba a Nemzeti Gárdát a helyzet kezelése érdekében.