Szijjártó Péter: A háborús helyzet egyre súlyosabb - videó

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Melanie Huml bajor európai és nemzetközi ügyekért felelős tárca nélküli miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. Újabb hároméves együttműködési programot írt alá Magyarország és Bajorország, amelynek alapján a felek közösen fognak dolgozni az eddigi gazdasági eredmények megőrzéséért a jelenlegi, rendkívüli nehézségekkel teli környezetben. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Mi azt szeretnénk, hogy béke legyen, de a háborús helyzet egyre súlyosabb, és meg kell akadályozni a konfliktus eszkalálódását - mondta Szijjártó Péter Litvániában, ahol a magyar Gripenek védték eddig a Balti légteret. 
Vágólapra másolva!

Nem gondoltuk korábban, hogy háborús körülmények között kell majd védenie a magyar honvédeknek a Balti légteret Litvániában - mondta Szijjártó. Mi azt szeretnénk, hogy béke legyen, de a háborús helyzet egyre súlyosabb, és meg kell akadályozni a konfliktus eszkalálódását - tette hozzá.

Köszönetet mondott az ott lévő katonáknak a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó: Erős ország nincsen erős honvédelem és légierő nélkül Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Erős ország nincsen erős honvédelem és légierő nélkül - mondta a miniszter. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarok is hozzájárulna ahhoz, hogy a NATO a legerősebb szövetség a világon. Ezzel a helytállással, amit itt mutatnak, azzal büszkévé teszik Magyarországot is.

Szijjártó kijelentette, jogos az a várakozás, hogy a Balti légtér rendészetében a magyar légierő folyamatosan ott legyen, és reméli, hogy a két év múlva lévő visszatérést már tervezik. A NATO védelmén keresztül védik a magyar embereket is - zárta Szijjártó.