Reggelizés közben lett rosszul egy éhes kisfiú a nyugat sussexi Bognor Regis egyik hotelében - írta meg a Bors a brit sajtó információira hivatkozva. Édesanyja és a mentősök is küzdöttek a kicsi életéért, de hiába. A mentősök szerint a hotel személyzete még hátráltatta is őket a munkában.

Édesanyjával és nagymamájával indult reggelizni James Manning. Nem tudta megvárni, amíg apró falatokra felvágják neki az ételt, elkapott egy kolbászdarabot és bekapta. 

Lenyelte, nem köpte ki. Azt hiszem fuldoklik, nem tudom mekkora szelet volt"

- kiabálta az anyukája kétségbeesetten, miközben a Heimlich-fogással próbálta elérni, hogy kisfia kiköpje a torkán akadt falatot, de nem járt sikerrel. A szálloda személyzete nem segített neki.Sőt, a mentősök szerint még hátráltatták is őket, mivel nem nyitották ki előttük a hotel kapuját, ki kellett szállniuk a mentőautóból.

Körülbelül hét-nyolc percet késett a fiú ellátása, ami elegendő idő volt ahhoz, hogy az agya károsodjon az oxigénhiány miatt. A Mirror megtudta, hogy a hotel éttermében és az úszómedencénél sincs defibrillátor, amivel gyorsan meg lehetne menteni egy ember életét. Jameset végül mentővel kórházba vitték, ahol gépekre kötötték, de két hét múlva meghalt a kisfiú, akit többször kellett már kezelniük fulladásos roham miatt.

A címlapi / social media kép illusztráció.