Jönnek az egységes töltők!

EP plenáris ülés Sargentini jelentés
Strasbourg, 2018. szeptember 12. Az Európai Parlament képviselői szavaznak a Sargentini-jelentésről a parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament ma végre pontot tett egy több mint 10 éves jogalkotási folyamat végére: az uniós intézmény jóváhagyta a töltők egységesítését. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: töltők egységesítése a fogyasztók életét kényelmesebbé teszi, egyben csökken az elektronikai hulladék mennyisége is, amely fontos lépés egy környezettudatos Európa irányába. Emlékeztetett: az Európai Parlamentnek tagállamok ellen irányuló politikai boszorkányüldözés helyett ilyen, az emberek életét megkönnyítő intézkedésekre kellene több figyelmet fordítania - áll a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

A mai döntés véget vet annak a mindennapi nehézségnek, amit az okostelefonok, táblagépek vagy fényképezőgépek feltöltéséhez szükséges eltérő kábelek használata okozott - írják.

Az Európai Parlament plenáris ülésterme. Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

Két éven belül egységes töltőt lehet majd használni számos elektronikai eszközhöz, így mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, e-könyv-olvasókhoz, digitális fényképezőgépekhez, videojáték-konzolokhoz, fejhallgatókhoz, fülhallgatókhoz, és például hordozható navigációs rendszerekhez (GPS) is.

Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője Forrás: Facebook

Tóth Edina - a javaslat egyik kezdeményezője - plenáris felszólalásában kiemelte:

A fideszes képviselő bízik abban, hogy a jövőben számos, a mostanihoz hasonlóan előremutató, az európai emberek mindennapi életét könnyebbé tevő javaslatról fog szavazni az uniós intézmény.