Őrizetben a kaliforniai emberrablás gyanúsítottja, az elrabolt családot még mindig keresik

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették a kaliforniai emberrablás gyanúsítottját, bár az eltűnt családot még mindig keresik. A férfit azzal gyanúsítják, hogy négy embert, köztük egy 8 hónapos csecsemőt rabolt el. A vádlott megpróbált öngyilkos lenni, mielőtt a rendőrség megérkezett volna - írja a Guardian.
Vágólapra másolva!

Egy családot, köztük egy 8 hónapos csecsemőt, hétfőn fegyverrel fenyegetőzve rabolták el egy üzletből a San Franciscótól 201 kilométerre délkeletre fekvő Mercedben.

Naindeep Singh, egy helyi szikh közösségi szervezet vezetője szerint a családot az egyik tulajdonukban lévő benzinkútról vitték el.

Az elrablással gyanúsított férfi kedden megpróbált öngyilkos lenni és kritikus állapotban került kórházba

- közölték a hatóságok.

Az elrabolt családot még mindig keresik.

A Merced megyei seriffhivatal közleményben tudatta, hogy a nyomozók azonosították a 48 éves Jesus Salgadót, miután használta az áldozat bankkártyáját.

A Merced megye seriffje szerint a bizonytékok arra utalnak, hogy a gyanúsított hétfőn elrabolt egy 8 hónapos kisbabát, Aroohi Dherit, a gyermek édesanyját, a 27 éves Jasleen Kaurt, az édesapát, a 36 éves Jasdeep Singh-et és a 39 éves Amandeep Singh nagybácsit.

Jasleen Kaur, Jasdeep Singh and their child Aroohi Dheri.

A nyomozók megszerezték a Mercedtől mintegy 14 kilométerre északra fekvő Atwater városában lévő ATM-ről készült biztonsági felvételeket, és a személy külsőre hasonlít az eredeti emberrablás helyszínén készült biztonsági felvételhez - áll a hivatal közleményében.

A seriffi hivatal két állóképet tett közzé a biztonsági felvételeken látható lehetséges gyanúsítottról, és a lakosság segítségét kérte az azonosításához.

A nyomozók olyan információkat kaptak, amelyek alapján Salgadót gyanúsítottként azonosították, és a férfi a rendőrség kiérkezése előtt megpróbált öngyilkos lenni.

A seriff hivatala szerdán sajtótájékoztatót tart, hogy további részleteket közöljön az esettel kapcsolatban.

A seriff elmondta, hogy az emberrabló nem követelt váltságdíjat, és nem lépett kapcsolatba semmiféle módon a hatóságokkal vagy az áldozat hozzátartozóival.

A seriff hivatala kedden közleményben tudatta, hogy a tűzoltók hétfőn megtalálták a nagybácsi tulajdonában lévő kisteherautót, amelyet felgyújtottak.

A seriffi hivatal közölte, hogy az FBI, a kaliforniai igazságügyi minisztérium és más helyi bűnüldöző szervek segítenek a nyomozásban.