Többen meghaltak Thaiföldön miután egy volt rendőr lövöldözni kezdett egy óvodában - közölte thaiföldi a rendőrség egyik szóvívője csütörtökön.

Összesen 36 ember meghalt egy lövöldözésben, köztük 22 gyerek - Thaiföld északkeleti tartományában, miután egy volt rendőr tüzet nyitott egy óvodában.  

A Ruamkatanju Alapítvány felvételén a thaiföldi biztonsági erők tagjai helyszínelnek az óvodánál, ahol az ámokfutó meggyilkolt 36 embertForrás: MTI/EPA/Ruamkatanju Alapítvány/-

Acsajon Krajtong rendőr tábornok elmondása szerint a támadó kora délután kezdett lövöldözni Nongbua Lampu központjában. Egy fehér, bangkoki rendszámú Toyota kisteherautót vezetetve menekült el a helyszínről, ekkor látták utoljára - írja a BBC.
Az ámokfutó lőfegyvert és kést is használt.

Rendőrségi beszámolók szerint a férfit feldúlta, hogy mikor megérkezett az óvodába, nem találta ott a fiát - ezután nyitott tüzet. A tömeggyilkosság után autóba ült, távozás közben pedig a járókelőkre lőtt és nekik hajtott. Az áldozatok között 19 kisfiú, három kislány, továbbá egy rendőr és egy nyolchónapos várandós óvónő is van.

A thaiföldi segélyszervezet munkatársai, ahogy az áldozatok koporsóit szállítják el a tömegmészárlás helyszínérőlForrás: MTI/EPA/Ruamkatanju Alapítvány/-

A támadásban további 12 ember megsérült.

Az elkövető:

Jóllehet azonnali elfogatási parancsot adtak ki ellene, a férfi hazaérve megölte feleségét és kisfiát, majd magával is végzett.

A támadás indítékát még nem sikerült tisztázni. A rendőrség megerősítette, hogy a 34 éves férfit tavaly azután vesztette el állását, hogy pozitív lett egy drogtesztje. Vétségéért pénteken kellett volna bíróság elé állnia.

Prajut Csan-ocsa thaiföldi miniszterelnök megrázónak nevezte a történteket. Facebook-bejegyzésében a kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok családjai iránt, s felszólította a hatóságokat, hogy mielőbb siessenek a sérültek segítségére.