Halálra szúrta pedofil szomszédját, amikor megtudta, hogy az molesztálta a gyerekeit

Vágólapra másolva!
Az ötgyerekes Sarah Sands kedves, jószándékú embernek ismerte szomszédját, egészen addig, amíg a férfiról kiderült, hogy három fiát szexuálisan bántalmazta. A nő dühében halálra szúrta a férfit, ami miatt négy évet töltött börtönben. Most, hogy kiszabadult, Sands felidézte a megrázó pillanatokat és elmondta, új törvényt hozna annak érdekében, hogy a pedofilok ne változtathassák meg a nevüket.
Vágólapra másolva!

A londoni Sarah Sands négy évet ült börtönben gyilkosság miatt, miután

nyolc késszúrással kivégezte 77 éves szomszédját, Michael Pleastedet.

A nő elmondta, hogy eleinte kifejezetten kedvelte a barátságos, idős férfit, többször főzött is neki, és amiben csak tudott, besegített. Álmában sem gondolta, hogy ez az ember molesztálja a három gyerekét.

2014-ben, miután tudomást szerzett a történtekről, Sarah megivott két üveg bort, aztán késsel a kezében felkereste szomszédját.

Elmondta, először fel sem merült benne, hogy megölje, kizárólag fenyegetésképpen vitte magával a kést, hogy ráijesszen. Ám amikor a férfi tagadta a történteket, sőt,

azt állította, hogy Sarah fiai hazudtak, és megpróbálta kiragadni a kést a kezéből, Sarah azt érezte, képtelen tovább fékezni érzéseit.

"Fogalmam sem volt, mit csinálok. Egyszerűen megijedtem, dühös lettem, és szörnyű hibát követtem el. Pleasted viszont sem szégyent, sem bűntudatot nem mutatott, egyszóval semmiféle érzelmet. Amikor közölte velem, hogy a gyerekeim hazudtak, ledöbbentem. Egyszerűen nem bírtam tovább hallgatni. A kés a bal kezemben volt. Megpróbálta kiragadni a kezemből, én pedig ott akartam hagyni. Nem állt szándékomban megölni. De aztán az érzelmeim győztek a törvény felett, és megtettem".

Sandot elítélték halált okozó testi sértés miatt, ám

a gyilkosság vádja alól felmentették, ugyanis nem szándékosan tette.

Ahogy később maga is fogalmazott:

Mint kiderült, a férfit

három évtizeddel korábban már elítélték szexuális zaklatás miatt,

mert más fiatalokat és gyerekeket is molesztált. Röviddel halála előtt pedig letartóztatták, ám óvadék ellenében szabadlábra került.

Forrás: PA

A hármasikrek elmondták, hogy örülnek annak, hogy bántalmazójuk halott, így végre biztonságban érezhetik magukat. Egyikük azt is hozzátette, hogy

Fivére értetlenül állt az eset előtt.

Sarah elmondta, hogy mai napig nincsenek szavak arra, hogyan hatott rá, amit Pleasted tett a gyerekeivel:

- mondta az anya könnyek között.

Sands most azt szeretné elérni, hogy

új törvényt vezessenek be arra vonatkozóan, hogy a szexuális bűnözők ne változtathassák meg a nevüket, ahogy ezt annak idején Pleasted is tette.

Korábban ugyanis Robin Moult volt a neve. Ez azonban egyáltalán nem egyedi eset, sokan így akarnak tiszta lappal kezdeni, és elkerülni az életre szóló bűnügyi nyilvántartást.

- mondta Sands.