Drámai kijelentést tett az orosz hadsereg vezetője

Geraszimov, Valerij Geraszimov, Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború, tábornok, vezérkari főnök
Russia's army Chief of General Staff Valery Gerasimov attends an expanded meeting of the Russian Defence Ministry Board at the National Defence Control Centre in Moscow, on December 21, 2022. - Russian President described today the conflict in Ukraine as a "shared tragedy" but placed blame for the outbreak of hostilities on Ukraine and its allies, not Moscow. (Photo by Sergey Fadeichev / Sputnik / AFP)
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag az egész Nyugat áll szemben Oroszországgal az ukrajnai "különleges hadműveletben" - jelentette ki Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke az Argumenti i Fakti című lapnak adott, a hírportálon hétfő éjjel megjelent interjúban.
Vágólapra másolva!

Ilyen szintű és intenzitású katonai műveletekkel a modern Oroszország még nem találkozott.

Országunk és fegyveres erői ellen ma gyakorlatilag az egész Nyugat lép fel

- mondta Geraszimov.

Kitért rá, hogy a helyzet stabilizálása, az új (Ukrajnától elcsatolt) területek védelme és a támadó műveletek végrehajtása érdekében a vezérkarnak részleges mozgósítást kellett végrehajtania. Ilyen lépésre a Nagy Honvédő Háború óta nem volt példa.

Elismerte, hogy az orosz mozgósítási rendszer nem idomult teljes mértékben az új, korszerű gazdasági viszonyokhoz, "ezért mindent menet közben kellett kijavítani". Közölte, hogy

a régiókkal együttműködve 300 ezer embert állítottak fegyverbe.

Geraszimov, akit január 11-én neveztek ki az Ukrajnában harcoló egyesített csapatcsoport parancsnokává, azt hangoztatta, hogy az orosz vezérkar mindent megtesz a "különleges hadműveletnek" a főparancsnok (Vlagyimir Putyin elnök) által meghatározott céljainak elérése, valamint a létező katonai fenyegetésekből kiindulva az ország katonai biztonságának biztosítása érdekében.

Percről percre tudósításunkat az orosz-ukrán háborúról ITT OLVASHATJA!