„Berlinben mindenkinek elment az esze?" - a fogalmatlan védelmi miniszter videóján röhög Németország

Christine Lambrecht német honvédelmi miniszter
07 February 2022, Lower Saxony, Munster: Christine Lambrecht (l, SPD), Minister of Defense, rides in a tank during her visit to the Tank Training Brigade 9. (RECROP.) Photo: Philipp Schulze/dpa (Photo by PHILIPP SCHULZE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Miközben a fővárosban rátámadtak a tűzoltókra és a rendvédelmi szervek munkatársaira, a baloldali védelmi miniszter asszony újévi üzenetében az „Európában dúló háborúról" beszélt, de ebből nem sokat lehetett érteni, mivel a háttérben folyamatosan robbantak fel a petárdák. Ráadásul a háború legfőbb tanulsága számára, hogy nagyszerű emberekkel ismerkedett meg. Németországban gyakorlatilag kinevezése óta bírálják Christine Lambrechtet hozzá nem értése miatt, most megint rajta röhög az ország.
Vágólapra másolva!

A németek mára teljesen elvesztették bizalmukat a baloldali-zöld-liberális koalíció alkalmasságában. Ezúttal - ismét a védelmi miniszteren röhög Németország. A katonai ügyekben híresen fogalmatlan Christine Lambrecht szociáldemokrata (SPD) védelmi miniszter asszony az orosz-ukrán konfliktusra célozva „Európában dúló háborúról" beszélt, de

A VIDEÓBÓL ALIG LEHET VALAMIT ÉRTENI, MIVEL A HÁTTÉRBEN FOLYAMATOSAN PETÁRDÁK ROBBANNAK FEL. VAGYIS EGYRÉSZT LAMBRECHT JÓ ÖTLETNEK TARTOTTA A SZILVESZTERI PETÁRDAROBBANÁSOK KÖZEPETTE BESZÉLNI A HÁBORÚRÓL, MÁSRÉSZT ESZÉBE SEM JUTOTT, HOGY TALÁN MIKROFON KELLENE HOZZÁ, MERT HA MÉTEREKRE ÁLL A KAMERÁTÓL, AKKOR SENKI NEM HALLJA A HANGJÁT. HARMADRÉSZT LAMBRECHTNEK SIKERÜLT AZT MONDANIA: HÁBORÚ VAN EURÓPÁBAN... SZÁMOMRA EZ AZT JELENTI, HOGY NAGYSZERŰ EMBEREKKEL TALÁLKOZTAM.

Ahogy az egyik kommentelő - az egyébként dokumentumfilm-rendező Ulrike Franke - megkérdezte: