Rálőttek több politikusra Új-Mexikóban

fegyver, lövés, pisztoly, lelő, agyonlő
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Lövöldözést jelentettek 4 új-mexikói politikus otthonából és munkahelyéről - írja az NBC News.
Vágólapra másolva!

A bűnözők két megyei biztossal és két állami szenátorral akartak végezni, de a lövöldözésben szerencsére senki sem sérült meg.

A rendőrség még vizsgálja, hogy az esetek között van-e összefüggés.

A két megyei biztost és az egyik állami szenátort az otthonukban támadták meg, a másik szenátort viszont az ügyvédi irodája közvetlen közelében - közölte csütörtökön az albuquerque-i rendőrség.

A nyomozók a bizonyítékok elemzésén dolgoznak, és éjjel-nappal azon fáradoznak, hogy megoldják a merényleteket - nyilatkozta Harold Medina rendőrfőnök.

Adriann Barboa Bernalillo megyei biztos otthonában nyolc lövést adtak le december 4-én. December 12-én pedig Debbie O'Malley akkori bernalillói biztos otthonába több mint egy tucat golyó csapódott be - közölte a rendőrség.

- mesélte Barboa az NBC albuquerque-i KOB televíziónak.

Linda Lopez állami szenátor házánál legalább nyolc lövést adtak le röviddel kedd éjfél után, míg Antonio "Moe" Maestas állami szenátor ügyvédi irodájának közelében is lövések dördültek nem sokkal csütörtök dél előtt, de az épületben nem keletkezett kár.

Tim Keller, Albuquerque polgármestere az esetet nagyon súlyosnak nevezve arra kérte a lakosságot, hogy jelentsék, ha bármilyen információjuk van lövöldözésekkel kapcsolatban, illetve ha bármi gyanúsat észlelnek.

(A címlapi kép illusztráció!)