A Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzeket Joe Biden családja - videó

JOE BIDEN, HUNTER BIDEN, politika, amerikai elnök, fia, Dél-Karolina, templom
US President Joe Biden (L) waves alongside his son Hunter Biden after attending mass at Holy Spirit Catholic Church in Johns Island, South Carolina on August 13, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Vágólapra másolva!
A Fox Newsnak nyilatkozott hétvégén az amerikai kongresszus alsóházának republikánus képviselője, James Comer, aki a Biden család kétes ügyeivel foglalkozó bizottságot vezeti - írja a Magyar Nemzet. A portál szerint a férfi a nyilatkozatában elmondta, hogy a legújabb bizonyítékok szerint a helyzet „pont olyan rossz, mint ahogy azt gondolták": a Biden család egyenesen a Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint március 10-én, pénteken ismét ülésezett az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa alsóházának Felügyeleti és Elszámolási Bizottsága, ahol a Biden család kínai kapcsolatai voltak terítéken. A bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő a hétvége folyamán ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Fox News műsorában, ahol elmondta, hogy

végre több tanú is hajlandó nyilatkozni számukra, illetve banki nyilvántartásokkal is rendelkeznek.

A műsorvezetőnek Comer leszögezte, olyan dokumentumokhoz jutottak, amelyek bizonyítják, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól. A képviselő hozzátette:

a bizonyítékok alapján a helyzet pont olyan rossz, mint amire számítottak, és olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amellyel egy erős bírósági ügyet lehet elindítani.

A műsorvezető kérésére a republikánus politikus elmondta, hogy a banki nyilvántartásokból kiderül, hogy a Biden család és üzleti szövetségeseik rengeteg átutalást végeztek el, amelyek sokszor egy nap leforgása alatt történtek, ezért nem meglepő, hogy a bank, ahol a számlájukat vezették, figyelmeztetést küldött nekik pénzmosás gyanújáról. Comer ugyanakkor elmondta, szerinte nem pénzmosásról volt szó, hanem

egyszerűen megpróbálták eltüntetni a pénz eredeti forrására utaló nyomokat, amely nem más, mint a Kínai Kommunista Párt.

Joe Biden és fia, Hunter Biden még évekkel ezelőtt Forrás: Origo