Szexuális fantáziájukról kellett esszét írniuk a diákoknak egy amerikai iskolában

szex, ágy,
Vágólapra másolva!
Egy egészségtantanár azt a feladatot adta diákjainak, hogy írjanak egy rövid esszét arról, hogyan kerülnének intim kapcsolatba valakivel, és milyen tárgyakat használnának fel ehhez - írja a V4NA. A nemzetközi hírügynökség szerint óriási felháborodást okozott az Egyesült Államokban, egy oregoni középiskolában ez a házi feladat.
Vágólapra másolva!

Kirk Miller, az eugene-i Churchill Középiskola egészségtanára és futballedzője azt a feladatot adta a diákjainak, hogy

írjanak egy rövid esszét egy szexuális fantáziájukról, arról, hogy a 16 éves fiatalok hogyan kerülnének intim viszonyba valakivel.

A V4NA szerint a feladat leírásában az szerepelt, hogy a fogalmazások

de legalább három tárgyat vagy eszközt kell említeniük.

Az amerikai tanár olyan javaslatokat is tett az eszközökre, mint a romantikus zene, gyertyák, masszázsolaj, tollak vagy ízesített szirupok.

A feladat célja elvileg az volt, hogy rávilágítson arra, miként lehet kifejezni a testi vonzalmat szex nélkül, az Oregon Live beszámolója szerint Forrás: Shutterstock

A feladat célja elvileg az volt, hogy rávilágítson arra, miként lehet kifejezni a testi vonzalmat szex nélkül, az Oregon Live beszámolója szerint. A feladatról a felháborodott szülők képernyőképeket is megosztottak az interneten.

– írta egy szülő egy nyilvános Facebook-bejegyzésében.

– írta a szülő bejegyzésében. Hozzátéve, hogy

Egy egészségtantanár azt a feladatot adta diákjainak, hogy írjanak egy rövid esszét arról, hogyan kerülnének intim kapcsolatba valakivel, és milyen tárgyakat használnának fel ehhez Forrás: V4NA

Egy másik szülő az Oregon Live-nak beszélt egy másik feladatról is, amit Miller adott fel a fiataloknak, és amelynek a neve "Kivel tennéd" volt. A feladatban a felsorolt tevékenységek mellé oda kellett írni annak a fiúnak vagy lánynak a kezdőbetűjét, akivel az adott tevékenységet a fiatal szívesen csinálná.

A szülők szerint azonban a felsorolt tevékenységek szexuális jellegűek voltak, a csókolózástól az orális szexig.

Mint elmondták,

a diákok "megalázónak, kínosnak és ijesztőnek" érezték az ilyen feladatokat. És az egyik szülő azt mondta, hogy néhány diák úgy döntött, hogy inkább a Kung Fu Panda című rajzfilm egyik szereplőjének szemszögéből válaszol a kérdésekre, hogy elkerülje a túl személyes hangvételű feladatot.

A diákok kellemetlennek érezték a feladatot Forrás: Shutterstock/Dmytro Kapitonenko

Missy Cole igazgató csütörtökön e-mailben válaszolt a szülők aggodalmaira, és közölte, hogy az iskola az eugene-i iskolakörzet tisztviselőivel együttműködve felülvizsgálja a középiskolai egészségügyi tantervet, amelynek neve Our Whole Lives (OWL). Az OWL-t egyébként az állam számos körzetében használják, és az oktatási minisztérium is jóváhagyta.