Manfred Weber teljesen hiteltelenné vált

WEBER, Manfred
Passau, 2019. március 6. Manfred Weber, az Európai Néppárt, az EPP frakcióvezetője és csúcsjelöltje az európai parlamenti választásokon, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) hamvazószerdai rendezvényén Passauban 2019. március 6-án. A politikai hamvazószerdának is nevezett napon a német pártok képviselői találkoznak a támogatóikkal és beszédeket mondanak. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
Manfred Weber nem a bátorságáról és gerincességéről ismerszik meg, sokkal inkább lavírozik, és igyekszik mindig az adott pillanat hangulatához alkalmazkodni, és így időlegesen népszerűséget szerezni - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Origónak az Európai Néppárt elnökének kerítésépítést szorgalmazó kijelentéséről. A migráció tekintetében hosszú évek óta gazsulál annak az agresszív és hangos baloldalnak, amely a Néppártot a saját maga képére formálta - tette hozzá. 
Vágólapra másolva!

– mondta most Manfred Weber, a valamikor jobboldalinak látszó Európai Néppárt (EPP) elnöke és parlamenti frakcióvezetője a Corriere della Sera olasz lapban. Ez a kijelentés annak fényében volt teljesen meglepő, hogy Weber, és az általa vezetett EPP az elmúlt években minden bevándorláspárti határozatot megszavazott az Európai Parlamentben, és folyamatosan támadta az illegális migráció elen felllépő magyar kormányt.

"Manfred Weber nem a bátorságáról és gerincességéről ismerszik meg" Forrás: MTI/EPA/Lukas Barth-Tuttas

Ha csak magát a kijelentést nézzük a kerítésépítésről most 2023-ban, akkor jobb később mint soha, mi ezt mondjuk a kezdetek óta, és örvendünk, ha néhány év késéssel mások is rájönnek arra, hogy ez a helyes megoldása a migrációs krízisnek - minderről már Hidvéghi Balázs beszélt az Origónak.

- mondta a Fidesz EP-képviselője. A migráció tekintetében hosszú évek óta gazsulál annak az agresszív és hangos baloldalnak, amely a Néppártot a saját maga képére formálta. Pont az a probléma az Európai Néppártban, hogy szinte alig maradt olyan politikus a soraikba, akik nem a baloldalnak akarnak megfelelni - tette hozzá.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy szerencsére egyre több olyan vélemény lát napvilágot, hogy a határvédelem szükséges Európában, de konkrétan még nincsenek erre uniós források. Messze vagyunk még attól a politikai döntéstől, hogy a bizottság határkerítéseket finanszírozna, mert folyamatos nyomás alatt van a bevándorláspárti baloldaltól. A Fidesz EP-képviselője szerint

Továbbra is súlyos a migrációs krízis Európában Forrás: Hans Lucas via AFP/Jérémie Lusseau / Hans Lucas/Jeremie Lusseau

A Fidesz EP-képviselője szólt arról is, hogy az EP-ben kedden vita volt a migrációról. Hangsúlyozta, hogy az unió rosszul kezelte a migrációs krízist, és ideje lenne felhagyni ezzel a kudarcos politikával.

- tette hozzá. Hidvéghi szerint mindenkit vissza kell toloncolni oda, ahonnan jött, ha nincsen jogos alapja az itt tartózkodásra. Nem a migránsok szétosztásáról, és juttatásaikról kell vitázni.

Az EPP továbbra is keresi az álláspontját ebben a kérdésben - mondta Hidvéghi.

Magyarország így továbbra sem kér gazdasági bevándorlókat, és ezt a döntésünket tiszteletben kell tartania mindenkinek." - hívta fel a figyelmet az EO-képviselő.

- mondta Hidvéghi. Nagyon komoly legitimitási kérdések merültek fel az egész uniós intézményrendszerrel kapcsolatban. A 2024-es EP-választáson lehet csattanós válaszokat adni ezen folyamatokra - zárta szavait Hidvéghi.