Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Mégsem tiltja be az EU a belső égésű motorokat - videó

Renault 5
16. Renault 5 - Elektromos retroautóként támad fel a 70-es, 80-as évek kedvelt francia kisautója. Már 2023 végén bemutatkozik a szériaváltozat, amely csak apróságokban fog különbözni a 2021-ben leleplezett, nagy sikert aratott, 3,92 méter hosszú tanulmánytól. 136 lóerős motort, kétféle nikkel-mangán-kobalt akkumulátort és akár 400 km-es hatótávolságot ígérnek a franciák, ráadásul szenzációs, 25 ezer eurós (10 millió forint) alapáron. Azért tudják majd olcsón adni a kocsit, mert ugyanerre a technikára épül majd a Renault 4 SUV és a Nissan Micra elektromos utóda is, a nem villanyspecifikus alkatrészek pedig a konszern belső égésű motoros kisautóiból származnak.
Vágólapra másolva!
Győzött a józan ész: mégsem tiltja be az EU a belső égésű motorokkal szerelt új gépjárművek forgalomba hozatalát 2035-től - hívta fel a figyelmet Hortay Olivér a Facebookra feltöltött legújabb videójában. A Századvég üzletágvezetője hozzátette, hogy Brüsszel - német nyomásra - módosította eredeti javaslatát.
Vágólapra másolva!

Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője a közösségi oldalára feltöltött videóban kifejti, hogy

győzött a józan ész: mégsem tiltja be az EU a belső égésű motorokkal szerelt új gépjárművek forgalomba hozatalát 2035-től.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy Brüsszel - német nyomásra - módosította eredeti javaslatát.

- tette hozzá Hortay, aki szerint

Hortay szerint Brüsszelt nem érdekelték a magyar kifogások, viszont egy idő után a német kritikákra "haptákba vágta magát", és úgy döntött, eltörli a javaslatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről