Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Hortay Olivér: Megéri dolgozni a békén - videó

Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború, Bahmut, tüzérség, ágyú, lövedék, katona
A Ukrainian serviceman prepares a 105 shell to fire at Russian possitions near Bakhmut, on March 14, 2023. (Photo by Aris Messinis / AFP)
Vágólapra másolva!
A megkímélt emberéleteken túl, gazdaságilag is jobban megéri békében élni - jelentette ki a Facebookra feltöltött legújabb videójában Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője. A szakértő a videóban kifejti, hogy egy maroknyi szereplő keres, de a világgazdaság egésze veszít a háborún. Feltette a kérdést: de vajon miért éri kár azokat az országokat is, amelyek nem vesznek részt a konfliktusban?
Vágólapra másolva!

Hortay Olivér, a Századvég energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője legújabb videójában arról beszél, hogy az Institute for Economics and Peace becslése alapján

a békés országok gazdasági teljesítménye átlagosan évi 3,1 százalékkal, a szomszédjaikkal konfliktusban állóké viszont csak 0,4 százalékkal növekedett a 2009 és 2020 közötti időszakban.

Hortay Olivér kifejti azt is, hogy a Német Gazdasági Intézetbecslése alapján

a konfliktus tavaly 1600 milliárd dollárba került a világgazdaságnak, ami az éves gazdasági teljesítmény másfél-két százaléka.

A globális gazdasági folyamatok szempontjából a legfőbb problémát a a kereskedelmi kapcsolatok szétesése okozza. A szankciók megszakították a fejlődést, illetve a Kelet és Nyugat között kibontakozó egyre mérgesedő kereskedelmi konfliktus, amik a fejlődést évekre visszavető sebeket ejtettek a világkereskedelem bonyoltult hálózatán.

Hortay szerint nem csoda , hogy a világ országainak nagy része békepárti, így a károkat elnézve érthetetlen, hogy miért erőlteti az EU a fegyverszállításokat, és növeli így Európa terheit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről