Meghalt egy házaspár Malajziában, mert internetről rendeltek mérgezett halat

Vágólapra másolva!
Meghalt egy idős házaspár Malajziában, miután véletlenül két mérgező gömbhalat vásároltak az interneten, amit megsütöttek és megettek.
Vágólapra másolva!

Ng Chuan Sing és felesége, Lim Siew Guan mindketten a 80-as éveik elején jártak, amikor a tragédia történt.

Március 25-én véletlenül két mérgező gömbhalat vásároltak az interneten - írta a Dailymail.

A házaspár megsütötte a mérgező halat, majd megették ebédre.

A 83 éves nő légzési nehézségeket és remegést kezdett tapasztalni röviddel azután, hogy megette a gömbhalat, míg férjénél hasonló tünetek jelentkeztek egy órával ebéd után.

Koradélután mindkettőjüket az intenzív osztályra szállították, és az asszonyt helyi idő szerint este 7 órakor halottnak nyilvánították. Férje, a 84 éves Sing nyolc napra kómába esett, majd felébredése után ő is meghalt.

A házaspár lánya, felelősségre vonást követelt szülei haláláért.

A malajziai törvények tiltják, hogy az árusok mérgező élelmiszert, például gömbhalhúst áruljanak, és akiket rajtakapnak, pénzbírságra számíthatnak és akár két évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

A Japánban "fugu" néven ismert gömbhalat a súlyos kockázatok ellenére továbbra is előszeretettel fogyasztják a tokiói csúcséttermekben.

A fugu szakácsoknak alapos, akár három évig tartó képzésen kell részt venniük, mielőtt engedélyt kapnak a gömbhal ételként való elkészítésére.