Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

New York Post: Soros György fiának óriási befolyása van a Biden-kormányzatra

Alexander Soros, 2018
NEW YORK, NY - MAY 22: Philanthropist Alexander Soros attends Gordon Parks Foundation: 2018 Awards Dinner & Auction at Cipriani 42nd Street on May 22, 2018 in New York City. Bennett Raglin/Getty Images for Gordon Parks Foundation/AFP (Photo by Bennett Raglin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Alexander Sorosnak óriási politikai befolyása van a Biden-kormányban, írja a New York Postra  hivatkozva a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Alexander Soros apja de facto „nagykövetévé" vált az amerikai elnöknél a New York Post szerint. Legalább 14 alkalommal tett látogatást a Fehér Házban Alexander Soros, Soros György „szélsőbaloldali királycsináló" fia, mióta Joe Biden elnök hivatalba lépett.

Alexander Soros Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Bennett Raglin

Alexander Soros, aki a közösségi médiában is szívesen dicsekszik a világ vezetőivel fenntartott kapcsolataival,

a Fehér Ház látogatási naplója szerint tizennégyszer járt a Fehér Házban 2021. október 29. és 2022. december 2. között, tehát csak kicsivel több mint egy év alatt.

Legutóbbi útjai közé tartozik, hogy tavaly december 1-jén meglátogatta Ron Klain, akkori fehér házi kabinetfőnök tanácsadóját, Nina Srivastavát, aki Biden elnökválasztási kampányában is dolgozott. Később, aznap este a fiatalabb Soros egyike volt annak a 330 embernek, akik részt vettek a Fehér Házban megrendezett állami vacsorán, amelyet az elnök és Jill Biden first lady adott Emmanuel Macron francia elnök és Macron felesége, Brigitte tiszteletére.

Nem világos, hogy miről tárgyaltak a találkozókon, mivel a Fehér Ház egyelőre nem válaszolt a Post megkereséseire, ahogy Soros szóvivője sem kívánt nyilatkozni.

Mike Howell, a konzervatív Heritage Foundation Oversight Project igazgatója szerint „a fiatalabb Soros könnyű hozzáférése a Fehér Házhoz aggasztó, tekintve, hogy a Soros család már eddig is óriási károkat okozott az országnak.

– fogalmazott. Matt Palumbo, a „The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros" (Az ember a függöny mögött: Soros György titkos hálózatának belsejében) című könyv szerzője szerint „a Soros család befolyása a Fehér Ház politikájára még soha nem volt ilyen erős. Az egész Fehér Házban jelen vannak Sorosék, és a fia gyakorlatilag az apja új képviselője" – mondta Palumbo a Postnak.

Míg Soros György a háttérben dolgozik, addig a fia nyíltan politizál Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Míg az idősebb Soros jellemzően igyekszik kevesebb feltűnést kelteni, és befolyását a Nyílt Társadalom Alapítványon és az általa alapított egyéb civil szervezeteken keresztül gyakorolni, addig fia politizálása sokkal nyitottabban folyik.

Alexander Instagram-oldalának áttekintése azt mutatja, hogy 2018 óta legalább kilenc alkalommal látogatott el Schumerhez, a szenátus demokrata többségi vezetőjéhez, és nyolcszor pózolt Nancy Pelosi korábbi demokrata házelnökkel. Az oldalán szerepelnek még Barack Obama volt elnökkel, Kamala Harris alelnökkel és más prominens demokrata pártiakkal készült közös fotók is, amelyeket az általa szervezett, vagy más eseményeken készítettek.

– mondta Tom Fitton, a Judicial Watch konzervatív jogi megfigyelőcsoport elnöke.

Egyre több jel utal arra, hogy nem Biden irányít Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Alex Wong

Scott Walter, a Capital Research Center konzervatív agytröszt elnöke szerint az idősebb Soros öt gyermeke közül Alexander az, aki a leginkább alkalmas arra, hogy végül átvegye a család hálózatának a vezetését.

Apjához hasonlóan ő is szoros kapcsolatokat ápol a Fehér Ház és a kongresszus vezetőivel, akik hajlandóak a család akaratát teljesíteni"

– mondta Walter a Washington Examinernek, amely elsőként szellőztette meg az ifjabb Soros fehér házi látogatásait.

– tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről