Kadirov csecsen vezető üzent a Wagner-csoportnak

diplomacy Horizontal POLITICS HEADSHOT EARPHONES
Chechnya's leader Ramzan Kadyrov attends a signing ceremony following a meeting of Russian President Vladimir Putin with Saudi Arabia's King Salman in Riyadh, Saudi Arabia, on October 14, 2019. (Photo by Alexey NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Ramzan Kadirov csecsen vezető Telegram-csatornáján úgy fogalmazott, hogy az emberek a személyes ambíciók hajszolásában megfeledkezhetnek a „hazához való ragaszkodásról és a haza iránti szeretetről". Az írta, hogy beszélt Jevgenyij Prigozsinnal, a Wagner-csoport vezetőjével, és meggyőzte, hogy ne keverje össze ambícióit az állami ügyekkel.
Vágólapra másolva!

Kadirov hozzátte: „Azt hittem, hogy meghallgatott, de kiderült, hogy

Szerinte a sikertelen üzletek láncolata, amelyekben Jevgenyij Prigozsin részt vett, az üzletember arroganciájához és elhúzódó nehezteléséhez vezetett, különösen azért, mert a szentpétervári hatóságok „nem biztosították a lányának a kívánt földterületet". Ezek a tényezők veszélyes következményekkel járhattak volna és nagyszámú embert vonzottak volna a konfliktusba.

Ramzan Kadirov Forrás: AFP/Alexey Nikolsky

Emellett felszólította a Wagner-csoport minden tagját, hogy „továbbra is józanul hozzák meg döntéseiket". „Gondoljanak az ország jövőjére, a családjaikra, a gyermekeikre. Az ilyen cselekedetek katasztrofális eredményekhez vezethetnek.

A végső megoldás az lett volna, hogy brutálisan elnyomnak és megsemmisítenek mindenkit, aki az Orosz Föderáció integritását sérti" – idézi Kadirovot a Magyar Nemzet.