Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Két áldozatot követelt az Indiában tomboló ciklon

Mandvi, 2023. június 15. Zuhogó eső a nyugat-indiai Gudzsarát állambeli Mandviban 2023. június 15-én, amikor a Biparjoy ciklon közeledik Nyugat-India és a szomszédos Dél-Pakisztán partvidéke felé. MTI/EPA/Divjakant Szolanki
Vágólapra másolva!
Legalább két ember meghalt és 22 megsérült, miután a Biparjoy ciklon partot ért India nyugati részén, a pakisztáni határ közelében.
Vágólapra másolva!

A vihar gyengült, miután csütörtök este elérte Gudzsarát állam partjait, de még mindig tombol, erős szelet és esőt hozva magával.

A vihar fákat döntött ki, villanyoszlopokat tépett ki, és egyes körzetekben utakat rongált meg.

Sérült elektromos transzformátorok a földön Mandvi városban, mintegy 100 km-re délkeletre a Jakhau kikötőtől, 2023. június 16-án, miután a Biparjoy ciklon partot ért Forrás: AFP/Sam Panthaky

A helyi média arról számolt be, hogy Bhávnagar városában két szarvasmarhatenyésztőt - egy apát és fiát - elsodort a víz, amikor egy elárasztott szakadékból mentették ki kecskéiket.

Egyelőre más halálesetről nem érkeztek jelentések.

Pakisztán szintén nem számolt be áldozatokról, de több mint 80 000 embernek kellett elhagynia otthonát a szindhi part menti övezetben.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, két országban több mint

170 000 embert evakuáltak az alacsonyan fekvő területekről a ciklon érkezése előtt.

Mindkét országban ideiglenes menedékhelyeket alakítottak ki iskolák előadótermeiben és más kormányzati épületekben.

A Biparjoy ciklon, amely bengáli nyelven katasztrófát jelent, csütörtökön csapott le először az indiai Dzsakhau kikötővárosra Gudzsarátban.

Zuhogó eső a nyugat-indiai Gudzsarát állambeli Mandviban 2023. június 15-én, amikor a Biparjoy ciklon közeledik Forrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

Az indiai meteorológiai szolgálat azóta "nagyon súlyosról" "súlyosra" csökkentette a vihar besorolását.

A hatóságok szerint a szomszédos Rádzsasztán államban a következő két napban is heves esőzések várhatók, ahogy a ciklon északnyugat felé halad - írja a BBC News.

Gudzsarát tisztviselői szerint mintegy 99 vonatjáratot függesztettek fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről