Nagy a baj: a németek mindenáron be akarnak vonulni Ukrajnába

Rheinmetall armaments group Defense industry Weapons Conflicts Marten Armored personnel carrier Horizontal POLITICS WAR TANK
Armin Papperger, mögötte Marder gyalogsági harcjárművek
Vágólapra másolva!
„Nem hagyjuk magunkat eltántorítani az országnak nyújtott segítségtől" – mondta Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója - vagyis mindenáron fegyvergyárat akarnak létesíteni Kárpátalján. Arról nem beszélt, hogy ez nem jótékonyság, hanem üzlet, rengeteg pénzt akarnak vele keresni.
Vágólapra másolva!

Németország legnagyobb fegyvergyártója, a Rheinmetall néhány napja jelentette be, hogy páncélozott járműveket gyártó üzemet tervez létrehozni Ukrajna területén.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője erre reagálva azt mondta: az üzem legitim katonai célpontnak minősül, tehát az orosz nagy hatótávolságú csapásmérő képesség célba fogja venni.

Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója a Bildnek adott interjút, melyben többek között reagált az orosz fenyegetésre is.

Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója, mögötte Marder gyalogsági harcjárművek láthatóak Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Julian Stratenschulte

– mondta a vezérigazgató.

A német fegyvergyártó cég szemmel láthatóan nem foglalkozik az Oroszországból érkező bombafenyegetésekkel - írja a Mandiner.