Itt van az oroszok félelmetes válasza a német bejelentésre

Russia Zakharova Briefing Horizontal
8221673 22.06.2022 In this handout photo released by the Russian Foreign Ministry, Russian Foreign Ministry’s spokeswoman Maria Zakharova attends her weekly briefing in Moscow, Russia. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Foreign Ministry (Photo by Russian Foreign Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A német Rheinmetall nemrég jelentette be, hogy három hónapon belül megnyitja páncélozott járműveket gyártó és javító üzemét Ukrajna területén a román-magyar-ukrán hármashatár közelében. A német fegyvergyártó gyára Kárpátalján, magyarlakta területen lesz, a magyar és a román határ közelében. Az oroszok ma erre válaszul bejelentették, hogy katonai célpontként tekintenek a német gyártó által létesítendő objektumra. Tehát az oroszok minden eszközt be fognak vetni az üzem ellen.
Vágólapra másolva!

Ha a Rheinmetall német védelmi konszern üzeme megjelenik Ukrajnában, ez a vállalkozás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik - mondta Maria Zakharova külügyminisztériumi szóvivő egy tájékoztatón.

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Forrás: Origo

Július 10-én a Rheinmetall vezérigazgatója, Armin Papperger bejelentette, hogy a következő három hónapon belül egy harckocsik gyártásával és javításával foglalkozó vállalkozás nyílik meg Ukrajnában.

A vezérigazgató márciusban bejelentette, hogy Ukrajnában 200 millió euró értékű, évi 400 tankos gyártási kapacitású üzemet kíván nyitni.

Ennek érdekében a Rheinmetall vegyesvállalatot hozott létre az Ukroboronprom ukrán állami vállalattal.

Moszkva többször is kijelentette, hogy az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség csak meghosszabbítja a konfrontációt. Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és NATO- szövetségesei közvetlenül részt vesznek a konfliktusban – nemcsak a fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is - derül ki a RIA Novosztyi cikkéből.