Ha most nem találják meg a Loch Ness-i szörnyet, akkor soha

Loch Ness, RNLI, Royal National Lifeboat Institution
A view of the Loch Ness Monster, near Inverness, Scotland, April 19, 1934. The photograph, one of two pictures known as the 'surgeon's photographs,' was allegedly taken by Colonel Robert Kenneth Wilson, though it was later exposed as a hoax by one of the participants, Chris Spurling, who, on his deathbed, revealed that the pictures were staged by himself, Marmaduke and Ian Wetherell, and Wilson. References to a monster in Loch Ness date back to St. Columba's biography in 565 AD. More than 1,000 people claim to have seen 'Nessie' and the area is, consequently, a popular tourist attraction. (Photo by Keystone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Drónok és akusztikai berendezések segítségével önkéntesek százai vesznek részt a világ minden tájáról a híres tó felszíni megfigyelésben.
Vágólapra másolva!

Jövő hétvégén, a Loch Ness Centre szervezésében rendezik meg az elmúlt ötven év legnagyobb Loch Ness-i szörny vadászatát. A programon az önkéntes kutatók személyesen és online, két teljes napon át vizslathatják majd a vízfelszínt. A Loch Ness Exploration az önkéntes kutatócsoporttal együttműködve az akció során olyan mérőberendezéseket is igénybe vesz – drónok, infravörös kamerák, hidrofon –, amelyeket még soha nem használtak Loch Ness-ben.

Megtalálják a szörnyet? Forrás: Getty Images/Keystone

Az elmúlt évek során tudósok és amatőr kutatók igyekeztek bizonyítékot találni arra, hogy a 230 méter mély tóban ritka állatok, például a Loch Ness legendájának alapjául szolgáló őskori tengeri hüllő (plesiosaurusz) és egyéb óriás halak (tokhalak) élnek.

Alan McKenna, a Loch Ness Exploration munkatársa, aki minden reggel élőben tájékoztatja az önkénteseket a Loch Ness Centre-ből arról, hogy mire kell figyelniük, és hogy hogyan rögzítsék a leleteket, elmondta:

Fraser Campbell, a Cobbs Group igazgatója, amely az új Drumnadrochit szálloda tulajdonosa elmondta, hogy a szörnyeteg legendája iránti érdeklődés teltházhoz vezetett az idei nyári szezonban.

– mondta Campbell.

Hozzátette, hogy a terület sokkal többet nyújt, mint a rejtélyes szörnyeteg legendája:

Paul Nixon, a Loch Ness Centre igazgatója szerint a Loch Ness-i szörny történetének vonzereje részben a hozzáférhetőségében rejlik:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!