Itt a rendkívüli ukrán bejelentés: megkezdődik Moszkva lebombázása

Moszkva, 2023. augusztus 1.
Tűzoltók és rendőrök a legutóbbi ukrán dróntámadásban megrongálódott épület előtt Moszkvában 2023. augusztus elsején. A drón ugyanazt az épületet találta el, amely a két nappal ezelőtt végrehajtott támadás során is megsérült.
M
Moszkva, 2023. augusztus 1. Tűzoltók és rendőrök a legutóbbi ukrán dróntámadásban megrongálódott épület előtt Moszkvában 2023. augusztus elsején. A drón ugyanazt az épületet találta el, amely a két nappal ezelőtt végrehajtott támadás során is megsérült. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Ukrajna kemény üzenetet küldött Moszkva lakóinak - vette észre a Mandiner. Szerintük a fővárosuk légvédelme képtelen lesz arra, hogy megvédje őket, pedig a két ország közötti drónháború a jövőben egyre súlyosabb lesz.
Vágólapra másolva!

Kijev arra figyelmeztette a moszkvaiakat, hogy újabb támadásokra számíthatnak és azt is hozzátették, az orosz főváros légvédelme nem lesz arra képes, hogy megvédje őket, mivel a két ország közötti drónháború tovább eszkalálódik – írta a Kyiv Post. Miután az elmúlt hetekben drámaian megnőtt az ukrán támadások száma, Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés (HUR) szóvivője a Kyiv Postnak azt mondta,

Az egész világ továbbra is azt látja, hogy az orosz védelmi rendszer és az ország – amely vezető szerepet követel magának a fegyverpiacon – hatástalan, elavult, és nem képes megfelelően reagálni a modern kihívásokra" - tette hozzá.