Te szoktál kötni utasbiztosítást?

Vágólapra másolva!
Az utazási készülődés általában pozitív gondolatokkal és várakozással teli időszak. Az agyunkat ilyenkor az új élmények ígérete köti le, nyilvánvalóan senki nem a kórházi ellátását szervezi előre. Azonban bármikor kialakulhatnak váratlan helyzetek, amit csak tetéz, hogy többé-kevésbé ismeretlen helyen, ismeretlen rendszerben kell megoldanunk őket. Ráadásul igen drágán, hiszen az itthon érvényes társadalom-, illetve egyéb biztosítások nem fedezik a külföldi költségeket. Ekkor jelent nagy segítséget az utasbiztosítás.
Vágólapra másolva!
Forrás: axa-assistance.hu

Valójában akkor járunk a legjobban, ha soha nem kell igénybe vennünk azonban, aki volt már olyan helyzetben, hogy mégis a biztosító segítségére volt szüksége, az tudja, hogy mekkora könnyebbséget jelent.

Az utazás elengedhetetlen része

A nyaralás idejére az utazásbiztosítás nélkülözhetetlen, nem csak külföldön! Sokaknak csak akkor jut eszébe ezzel foglalkozni, amikor elhagyják az országot. Ez is teljesen jogos, hiszen külföldi tartózkodásunk alatt, például a kórházi ellátás sem ingyenes, sőt, sokszor kifejezetten borsos. Azonban nem csak ilyen problémákba ütközhetünk. Például az autónk meghibásodása, természeti katasztrófák, olyan betegségek, sérülések, amelyek miatt le kell mondanunk, vagy rövidre kell vennünk az utazást, de éppen a csomagjaink sérülése, okmányaink, értékeink elvesztése, belföldön is előfordulhat. Ezekben az esetekben a kényelmetlenségeket nagyban csökkenti, hogy a szálláshely költségét, az értékeink árát, vagy az elengedhetetlen okmányok pótlását fedezi a biztosító.

Ráadásul a biztosítás online pár perc alatt megköthető, egy utazás tervezési idejének töredéke alatt le lehet tudni. Ugyanez igaz a költségekre is. Pár ezer forintért, magas szintű védelmet nyújt a váratlan kiadásokkal szemben.

Nem csak a nyári üdülésnél hasznos! Tanulmányi, vagy üzleti út, illetve hosszú távú külföldi tartózkodás esetén is köthető, és természetesen érdemes is!

Az AXA utasbiztosítás előnyei

Az utazásbiztosítás megkötését több helyen elvégezheted, azonban érdemes az AXA oldalán tenned, hiszen ez számos előnnyel jár. A biztosítást online gyorsan és kényelmesen megkötheted, bárhonnan. Választhatsz három csomag, a REFERENCE, a KOMFORT és az EXCELLENT közt. 18 éven aluli gyermekek számára kedvezményes díjat kínálunk. Heti hét nap, a nap 24 órájában elérhető a magyarul beszélő asszisztencia szolgálat, amely baj esetén segít a szervezésben, eligazításban.

A legtöbb szabadidősportot az alapbiztosítások felár nélkül tartalmazzák, az extrém sportok fedezésére pedig kínálunk külön biztosítást. Hasonló módon választhatsz külön Auto Assistance szolgáltatást, amely a jármű meghibásodása esetén hasznos.Illetve otthonodat is biztosíthatod. A biztonságos otthon csomag csőtörés, vagy illegális behatolás által létrejött dologi károsodás, illetve a helyszínre érkező szakemberek biztosítását és a meghibásodás elhárításának költségét, illetve az eltulajdonított tárgyak kárát fedezi.

Mit tartalmaz?

Az AXA utazásbiztosítás, csomagtól függetlenül minden esetben tartalmazza az orvosi kezelési költségeket és a fogászati beavatkozásokat. Védelmet nyújt baleset esetén. Magába foglalja az asszisztencia szolgáltatást és jogvédelmet, illetve tartalmaz felelősségbiztosítást, egészségi és dologi károkért egyaránt. Poggyászok elvesztése vagy késése, illetve repülőgép járat késése, vagy törlése esetére is kompenzációt kínálunk. A biztosítás továbbá védi a személyi okmányokat, illetve az elektronikai és sporteszközöket.

Az utazó természetesen akkor jár a legjobban, ha a biztosításra fordított összeg csak szimplán hozzáadódik az utazási költségekhez. Azonban előfordulhatnak váratlan helyzetek, sokszor úgy, hogy nem is tudunk tenni ellenük semmit. Az utasbiztosításnak utólag pedig nem köthető meg, ezért ezt a rizikót mindenképpen érdemes vállalni, hiszen költsége igen alacsony.