Újabb veszélyes TikTok-trend terjed

Vágólapra másolva!
Újabb veszélyes TikTok-trend tejed, melyet indonéz gyerekek indítottak el, akik nitrogénnel átitatott cukorkát fogyasztanak. 
Vágólapra másolva!

A veszélyes édesség neve Dragon's Breath, folyékony nitrogénbe mártott nassolnivaló, ami fogyasztás után gőzt bocsát ki az orrból és szájból.

A TikTokon népszerűsített veszélyes kihívás elkerülésére már az indonéz egészségügyi minisztérium is felhívta a figyelmet. A nitrogénnel átitatott édességet a köznyelvben

nevezik.

Már több mint 20 gyerek kapott ételmérgezést és gyomorégést tőle.

A Griffith Egyetem egyik globális egészségbiztonsági kutatója kiemelte, hogy akár súlyosabb reakciókat is kiváltahat a szervezetbe bekerült nitrogén,

fenáll a bélégés veszélyes, ami akár halálhoz is vezethet.

Az indonéz egészségügyi minisztérium főigazgatója nyilatkozatában a bőrégésre és légzési nehézségek beálltára is figyelmeztet - írja a The Guardian.

Halálesetről eddig nem számoltak be, de a minisztérium szerint körülbelül 25 gyermek érintett, kettőt kórházba szállítottak.

Az érintett gyermekek száma azonban sokkal magasabb is lehet.

Az élelmiszerboltoknak ugyan nem tiltják, de nem tanácsolják a veszélyes édesség árusítását. Felkérték az iskolákat, hogy tájékoztassák a gyerekeket a veszélyekről. A TikTokon több tucat videó tánczenével kísérve mutat be tinédzsereket és kisgyermekeket, akik füstfelhőket fújnak ki az orrukon és szájon át, miután "chiki ngebult" ettek.

Az egyik videót nézettsége eléri a közel 60 ezret.

– mondta egy indonéz orvos.