Újabb ország léphet be az izraeli háborúba

palesztin, izrael, konfliktus, fegyver, rombolás, támadás, 2023. 10. 08.
People walk past ruins on a street impacted by Israeli airstrikes in Gaza City on October 8, 2023. Fighting between Israeli forces and the Palestinian militant group Hamas raged on October 8, with hundreds killed on both sides after a surprise attack on Israel prompted Prime Minister Benjamin Netanyahu to warn they were "embarking on a long and difficult war". (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Közel-Keleten egyre jobban fokozódik a regionális feszültség. Miközben a világ nagy része mélységesen elítéli az Izrael elleni terrortámadást, addig Irán úgy nyilatkozott, hogy a palesztinoknak joga van az önvédelemhez, és szerintük Izrael veszélyt jelent a régió biztonságára.
Vágólapra másolva!

Ebrahim Raisi elnök vasárnap kijelentette, hogy Irán támogatja a palesztinok önvédelemhez való jogát, és azzal vádolta Izraelt, hogy veszélyt jelent a térségre, egy nappal azután, hogy a Hamász terroristái megtámadták Izraelt - írja az AFP.

Irán, a palesztinok fő támogatója is beléphet a háborúba Forrás: APA-PictureDesk via AFP/HANS PUNZ / APA / picturedesk.com/Hans Punz

- mondta Raiszi, akit az állami televízió idézett.

"A cionista rezsim (Izrael) és támogatói felelősek azért, hogy veszélyeztetik a térség nemzeteinek biztonságát, és felelősségre kell vonni őket ebben az ügyben".

Miközben az országok sorra fejtik ki a szolidaritásukat Izraellel, ez a kijelentés még inkább közelebb hozza egy drámai háború lehetőségét a Közel-Keleten.