Itt az amerikai bejelentés, ami megváltoztathatja a háború menetét

Platoon training of 3rd Assault Brigade Ukraine conflict Russian invasion Ukraine war conflict Russia-Ukraine war Armed Forces of Ukraine AFU ZSU military drill 3rd Assault Brigade Horizontal WAR SOLDIER TRAINING TRENCH orosz ukrán háború
Kiképzésen az egyik ukrán dandár fegyverese
Vágólapra másolva!
Kevin McCarthy házelnök vasárnap kijelentette, hogy elkötelezett Ukrajna megsegítése mellett, de az amerikai határon kialakult válság kezelése nagyobb prioritás ennél.
Vágólapra másolva!

"Számomra Amerika és a határaink jelentik a prioritást" - mondta McCarthy, amikor a CBS csatorna "Face the Nation" című műsorában Margaret Brennannal készített interjújában Ukrajnáról kérdezték.

"Támogatom, hogy Ukrajna megkapja a szükséges fegyvereket, de határozottan támogatom, hogy az amerikai határ kérdése legyen az első. Szóval meg kell találnunk a módját, hogy ezeket együtt tegyük meg".

Kevin McCarthy Forrás: AFP/2018 Getty Images/Win Mcnamee

Ukrajna volt a nagy vesztese annak az átmeneti költségvetésnek, amelyet a kongresszus egy drámai hétvégi szavazáson hagyott jóvá, és amely megakadályozta az amerikai kormányzat leállását.

A háború sújtotta országnak szánt több mint 6 milliárd dolláros segélyt a szenátus átmeneti költségvetése tartalmazta, de McCarthy szombaton meglepetésszerűen olyan javaslatot terjesztett elő, ami finanszírozza az amerikai kormány működését, de nem tartalmazta a segélyt Ukrajnának.

A képviselőházi republikánusok egy része ellenzi az Ukrajnának nyújtandó segélyt, ami a párt szenátusi frakcióvezetője, Mitch McConnell és más republikánusok számára prioritás volt.

Végül a McCarthy-tervezet lett elfogadva - írja a The Hill.