Többen megégtek egy japán vonaton, mert egy utas vegyi anyagot vitt a fedélzetre

Szendai, 2023. október 9. Tűzoltók és mentősök a Szendai pályaudvaron 2023. október 9-én, ahol egy Sinkanszen szuperexpressz vonat egyik utasa értesítette a hatóságokat mert azonosítatlan vegyianyaggal kerültek kapcsolatba a szerelvényen. A szivárgás következtében négy ember, köztük egy gyerek égési sérüléseket szenvedett. Miután meglátták, hogy a vonatból füst árad a személyzet tagjai átkutatták a szerelvényt. A füst a vonat ajtajának közelébe helyezett táskából eredt. A rendőrség kihallgatta a táska tulajdonosát, de további információt egyelőre nem hozott nyilvánosságra. MTI/EPA/Jiji Press
Vágólapra másolva!
Négy ember, köztük egy gyerek égési sérüléseket szenvedett egy Sinkanszen szuperexpressz vonaton Japánban, mert azonosítatlan vegyi anyaggal kerültek kapcsolatba - közölték a helyi hatóságok hétfőn.
Vágólapra másolva!

Helyi idő szerint déltájban a Hajabusza 52-es számú szerelvény egyik utasa riasztotta a hatóságokat, hogy több utas égési sérüléseket szenvedett, miután hozzáértek valamilyen ismeretlen vegyi anyaghoz a vonaton.

Tűzoltók és mentősök a Szendai pályaudvaron 2023. október 9-én, ahol egy Sinkanszen szuperexpressz vonat egyik utasa értesítette a hatóságokat mert azonosítatlan vegyianyaggal kerültek kapcsolatba a szerelvényen. Forrás: MTI/EPA/Jiji Press/-

A szerelvény fedélzeti veszélyjelző rendszere azonnal aktiválódott, a vonat utasait pedig a következő megállónál evakuálták. A sérülteket kórházba vitték és ellátták sérüléseiket.

Miután meglátták, hogy a vonatból füst árad a személyzet tagjai átkutatták a szerelvényt. A füst a vonat ajtajának közelébe helyezett táskából eredt.

A rendőrség kihallgatta a táska tulajdonosát, de további információt egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

Szendai, 2023. október 9. A szivárgás következtében négy ember, köztük egy gyerek égési sérüléseket szenvedett. Miután meglátták, hogy a vonatból füst árad a személyzet tagjai átkutatták a szerelvényt. Forrás: MTI/EPA/Jiji Press/-

Az egyik utasnak az 1995-ben a tokiói metróban elkövetett terrortámadás jutott eszébe a történtekről, amikor japán szélsőségesek szarin gázzal támadták meg a tokiói metrót, és legkevesebb 14 embert megöltek és több ezer ember megsebesült.