Kisgyerekek közé, óvodába rejtették el a bombákat az arab terroristák - videók

Izrael, Palesztina, gáza, háború, izraeli háború, konfliktus, palesztin, 2023.11.10.
EDITORS NOTE: Graphic content / Smoke and dust rise following an Israeli strike on Rafah, in the southern Gaza Strip on November 9, 2023, amid the ongoing battles between Israel and the Palestinian group Hamas. Since October 7, the Israeli military has been bombarding Gaza in retaliation for the Hamas attack that killed more than 1,400 people in Israel, most of them civilians, according to Israeli authorities. The Hamas-run health ministry says the death toll in Gaza has surpassed 10,500 people, mainly civilians and thousands of them children. (Photo by SAID KHATIB / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogyan az már eddig is ismert volt, az arab terroristák a Gázai övezetben szándékosan a civil létesítményekben rejtik el a fegyvereiket. A legfrisseb hírek szerint az izraeli hadsereg most egy óvodában talált fegyvereket és robbanóeszközöket. 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi két hétben több katonai szakértő, politikus elmondta, a világsajtó is attól volt hangos, hogy a Hamász palesztin iszlamista szervezet a civilek között rendezte be az évek során a fegyverraktárakat, a fegyvergyárakat és a különböző főhadiszállásait. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) folyamatosan a világ elé tárja azokat a videófelvételeket, amelyek mindezt alátámasztják. Legutóbb egy óvoda épületében találtak fegyvereket és robbanóeszközöket a Gázai övezet északi részén - írta a Magyar Nemzet.

Izrael már korábban is azzal vádolta a Hamászt, hogy szándékosan iskolák, kórházak, lakóházak közelében vagy több esetben a házakban rendezik be a rögtönzött fegyvergyáraikat és -raktáraikat.

További helyszín volt az ENSZ által fenntartott iskola, orvosi klinika, könyvtár és mecsetek.

Bár Izrael hosszú ideje igyekezett felhívni a figyelmet a Hamász rejtett tevékenységeire, a fegyveres milícia minden alkalommal felháborodottan tagadta a vádakat.

Az izraeli katonák az elmúlt napokban több bunkerbejáratot és alagutat találtak a Gázai övezetben, ezekben mozognak a terroristák, hogy egyik föld alatti bunkerból a másikba jussanak, de a fegyvereiket is ezeken a járatokon keresztül szállítják.

Élőpajzsként használják a civileket

Mint arról az Origo korábban beszámolt, az Izraeli Védelmi Erők műveleteket hajtott végre az al Shati menekülttábor szélén. A tábor Gáza északi részén található, északnyugatra az al-Sifa kórháztól. A hadsereg azt is közölte, hogy „a központi kormányzati intézményekben található épületeket, köztük iskolákat, egyetemeket, mecseteket és aktivistaotthonokat vett célba".

A HAMÁSZ INFRASTRUKTÚRÁJÁT "SZÁNDÉKOSAN POLGÁRI ÉPÜLETEKBEN, PÉLDÁUL AZ AL QUDS EGYETEMEN ÉS A GÁZAI KÖZPONTI MECSETBEN, ABU BAKRBAN HELYEZTÉK EL, AHOL A CSAPATOK NAGY ROBBANÁSVESZÉLYES TERÜLETET TÁRTAK FEL SOK GYÚJTÓANYAGGAL ÉS ROBBANÓANYAGGAL.

A hadművelet során több tucat fegyvert, harci felszerelést és hadműveleti terveket foglaltak le.

Benjámin Netanjahu: Lehet megállapodás a túszokról Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Írtunk arról is, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt megkérdezték, hogy létrejöhet-e az egyezség az október 7-i támadás során ejtett túszok kiszabadításáról. "Lehet" - mondta az NBC amerikai tévének. "Minél kevesebbet beszélek róla, annál nagyobb az esélye annak, hogy megvalósul" - fogalmazott.

Netanjahu nem közölt részleteket, de azt mondta, hogy

Netanjahu miniszterelnök visszautasította a tűzszünetre irányuló egyre növekvő felszólításokat, hacsak az nem tartalmazza az összes túsz szabadon bocsátását. Egy meg nem nevezett amerikai tisztviselő azzal érvelt, hogy a konfliktusban meglehetősen jelentős szünetre lenne szükség a szabadon bocsátás érdekében.