Felgyújtott egy történelmi hajógyárat egy férfi Angliában

Vágólapra másolva!
Megszületett a bírósági ítélet annak a gyanúsítottnak az ügyében, aki felgyújtott egy történelmi hajógyárat Bristolban. 
Vágólapra másolva!

A 46 éves férfi mindössze három napig dolgozott az Underfall Yard hajógyárban, mint karbantartási koordinátor. Az elkövető május 6-án felgyújtotta az egyik raktárat, majd a tűz átterjedt néhány közelben kikötött csónakra is. Több tucat lakost kényszerültek evakuálni az otthonaikból.

Az elkövető a közeli Millenniumi sétányról nézte a tüzet, fényképet készített a lángokról, és WhatsApp-on keresztül elküldte az gyár ügyvezetőjének.

A férfit már korábban is elítélték gyújtogatásért, akkor a bristoli repülőtéren jelentett bombariadót, 11 évig ült börtönben, most azonban életfogytiglani börtönbüntetést kapott, mivel visszaeső bűnözőnek számít.

A férfi a munkahelyi számítógépén pornográf tartalmakat is nézett és pénzt is lopott. A felesége szerint a férje viselkedése, már hetekkel korábban a gyújtogatás előtt megváltozott, sokat sírt és izgatott volt - írja a Sky News.

A hajógyár újjáépítése a becslések szerint 2,6 millió fontba (több mint 1,1 milliárd forint) kerül, és három évig is eltarthat,

ezen kívül mintegy 200 ezer font (közel 88 millió forint) bevételkieséssel számolnak. Egyes, az udvart használó vállalkozások kénytelenek felhagyni a kereskedéssel, másoknak pedig akár több tízezer fontot is elérő veszteséggel kellett számolniuk.

A műemlékvédelem alatt álló hajógyár építése 1809-re nyúlik vissza és egy az eredeti viktoriánus korabeli épületek közül, mely a mai napig megmaradt.