Ferenc pápa még mindig beteg - videó

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet számolt be róla a napokban, hogy Ferenc pápa tüdőgyulladásos tünetek miatt gyengélkedik, így az egyik munkatársa olvasta fel az egyházfő üzenetét vasárnap. Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn arról számolt be, hogy az egyházfő állapota stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek. Ennek ellenére Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő a Szent Péter tér helyett a vatikáni VI. Pál teremben tartotta az audienciát.

A pápa kerekesszék nélkül, botra támaszkodva lépett be a terembe.

Azt mondta, hogy nem ő olvassa fel az audienciára szánt beszédet, mivel még nincs jól az influenza miatt.

A vatikáni média által közreadott képen Ferenc pápa vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot tart a vatikáni Szent Márta házban 2023. november 26-án Forrás: MTI/EPA/Vatikáni Média/-

A beszédet Filippo Ciampanelli, a szentszéki államtitkárság munkatársa olvasta fel.

Influenzaszerű tünetei miatt a pápa szombaton lemondta aznapi programjait, vasárnap pedig a lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel helyette.

Az egyházfő szombaton szűrővizsgálaton volt a Vatikántól nem messzi Gemelli klinikán, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét.

Az utóbbi napokban intravénás antibiotikumos kezelést kapott, miközben több tervezett programját is törölték.

Korábban Ferenc pápa egészségi okokból lemondta részvételét az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28), amelyre pénteken utazott volna el Dubajba.