Hetven évesen szült ikreket egy nő Afrikában

Vágólapra másolva!
Egy 70 éves ugandai nő ikreknek adott életet, miután lombik kezeléssel teherbe esett. Safina Namukwaya a legidősebb nő, aki Afrikában szült. Szerda délután egy kislányt és egy kisfiút hozott világra.
Vágólapra másolva!

A 70 éves Safina Namukwaya egy kislánynak és egy kisfiúnak adott életet a kampalai kórházban. A kórház orvosai elmondták, hogy az anya és gyermekei is jól vannak. A gyermekek császármetszéssel jöttek világra.

- mondta a kórház szóvivője.

A hölgynek ez volt a második szülése három éven belül, miután 2020-ban egy Sarah nevű kislánynak adott életet.

Az anya elmondta, hogy a terhessége alatt komplikációk léptek fel és a gyermekei apja is elhagyta őt. Namukwaya elmondta, hogy egyszer már elvetélt, a férjét az 1990-es években elvesztette, és a helyi közösségben megbélyegezték, amiért nem született gyermeke - írta a Daily Mail.

Első gyermeke születése után elárulta, hogy elítélték, amiért 40 évnyi próbálkozás után sem szült gyermeket.

- mondta nem sokkal első lánya 2020-as születése után.

Nem ez az első eset, hogy egy nő idősebb korban szül

Bár a hetven éves kor is nagyon magasnak tűnik ahhoz, hogy valaki szüljön, van, aki még ennél is később vállalt gyermeket. 2019. szeptember 5-én ugyanis 74 évesen adott életet ikreinek az indiai Erramatti Mangayamma.

Egy másik indiai nő, Daljinder Kaur is hetven évesen szült egy egészséges fiút.

Egy szintén 70 év körüli mexikói nő természetes úton esett teherbe. Csak több ultrahangos vizsgálat után merték biztosan kijelenteni, hogy az idős asszonynak hamarosan kislánya születik.