Klausztrofóbia és magány, így élte túl 41 munkás az indiai alagútdrámát - videó

Vágólapra másolva!
November 12-én, vasárnap beszakadt egy alagút Indiában és 41 munkás rekedt a romok alatt. Összesen 17 napig voltak fogságban. A mentők több, mint 400 órán át ástak, hogy elérjék őket. November 28-án végre kiszabadultak az építőmunkások.
Vágólapra másolva!

A 41 indiai munkás mára biztonságban van és a kórházban lábadoznak, ahol meleg ételt is kaptak. Megkönnyebbülés volt tapasztalható, miután a sok sikertelen akció után a mentőcsapatok az utolsó 41 embert is kihúzták az alagútból.

Hordágyakon vitték ki őket egy 90 centiméteres járaton, amelyet a törmelékfalon keresztül vezettek be, amely elzárta őket.

Az alagútból kilépő munkásokról készült videókon az látható, amint mosolyognak és kezet ráznak a helyszínen tartózkodókkal.

Kollégáik és családtagjaik közül sokan napokig az alagút előtt imádkoztak a mentőakció sikeréért.

Chaudhary Lal, akinek fia szintén az alagútban rekedt azt mondta:

A csapdába esett munkások családtagjai dicsérték a mentőszolgálat munkatársait, és köszönetet mondtak nekik, hogy biztonságban kihozták szeretteiket.

Közben a munkások a médiának is beszámoltak tapasztalataikról

Satya Dev, aki a csapdába esett emberek között volt elmondta, hogy klausztrofóbiás volt az alagútban, és óriási megkönnyebbülés volt kijutni.

Egy másik munkás, Chamra Oraon azt mondta, hogy voltak olyan pillanatok, amikor rendkívül nyugtalannak érezte magát az alagútban, és azon tűnődött, mikor fogják kihúzni.

- mondta, hozzátéve, hogy sok időt töltött játékokkal a mobiltelefonján, amelyet a mentők által egy csövön keresztül becsúsztatott hordozható töltővel töltött fel.

A munkások egymást motiválták, hogy pozitívak maradjanak.

Egy másik munkás elmondta, hogy kezdetben csak az idő ellenőrzésére kapcsolták be a telefonjukat, hogy kíméljék az akkumulátorokat, de miután töltőket kaptak, szabadabban használhatták a telefonjaikat, hogy szórakoztassák magukat.

A 4,5 km hosszú Silkyara-alagút egy szakasza november 12-én omlott be

Az alagút a kormány ambiciózus Char Dham projektjének része, amelynek célja, hogy kétsávos, burkolt utakkal kösse össze a legfontosabb hindu zarándokhelyeket a himalájai államban.

Környezetvédők és a helyi lakosok a Char Dham projektet is magában foglaló gyors építkezéseket okolták a térség földjeinek süllyedéséért, mondván, hogy ez is hozzájárult az alagút beomlásához - írta a BBC.