Elképesztő fordulat: Putyin békeajánlatot tett!

Izrael, Palesztina, háború, izraeli háború, konfliktus, palesztin, 2023.11.23. légitámadás a Gázai övezet északi részén Dél-Izraelből nézve 2023. november 22-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael e
Dél-Izrael, 2023. november 22. Izraeli légitámadás a Gázai övezet északi részén Dél-Izraelből nézve 2023. november 22-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Leo Correa
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin szerint az egyetlen módja az izraeli terrorellenes háború lezárásának, ha Palesztina saját államot kap az 1967-es határokon belül.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök szerint a véres konfliktus sokként érte a civil lakosságot. Elmondta, hogy Oroszország továbbra is támogatni fogja a palesztinok követelését, miszerint saját államot kapjanak az 1967-es határokon belül (ehhez hozzá kell tenni, hogy a palesztinok valójában sosem fogadták el a kétállami megoldást, ők Izrael létét sem ismerik el).

Vlagyimir Putyin szerint jelenleg ez az egyetlen megoldás arra, hogy a harcok leálljanak és hosszú távú béke legyen.

Putyin már korábban is beszélt arról, hogy Oroszország története során mindig a palesztin állam létrehozásának pártján állt (ez még a szovjet kommunista örökség).

Az izraeli háború élő tudósítását ITT, míg az ukrán háborúét ITT követheti.