Rakétákkal támadtak rá a rendőrökre a londoni terrorpárti tüntetésen az örjöngő migránsok

Vágólapra másolva!
Szombaton több tízezren tüntettek a terror mellett Anglia-szerte. A londoni megmozduláson megsérült négy rendőr, miután a tüntetők tűzijátékkal támadtak rájuk. Nemcsak a szigetországban zajlottak le meghökkentő pillanatok: Olaszország nagyvárosaiban is kiálltak az erőszak mellett, Milánó utcáin nyíltan éltették a Hamászt. 
Vágólapra másolva!

A BBC tudósítása szerint Londonon kívül Manchesterben, Belfastban, Edinburgh-ban, Cardiffban, Liverpoolban és Leedsben is megmozdulást szerveztek szombatra. A rendőrök szerint a demonstrálók egy része „kiábrándítóan" viselkedett. A hivatalos jelentések szerint csak Londonban 30 ezren vettek részt a tiltakozáson.

A megmozdulásokon 29 embert tartóztattak le, közülük többet faji gyűlöletkeltés szítása miatt.

Két embert a terrorizmus elleni törvény megsértésének gyanúja miatt vettek őrizetbe, a hatóságok egy transzparenst kifogásoltak. Egy másik tüntetőt azért tartóztattak le a rendőrök, mert antiszemita megjegyzéseket tett az egyik beszéd közben. Kilenc demonstrálót a közrend megsértése miatt vettek őrizetbe, tíz embert pedig azért, mert nem engedelmeskedtek a rendőrség felhívásának a tömegoszlatás során. Másokat pedig fegyver -és kannabiszbirtoklás miatt tartóztattak le.

A Met jelentése szerint a Trafalgar téren a tömegbe és a rendőrök irányába tűzijátékokat lőttek ki, aminek következtében négy rendőr megsérült.

London központjában 30 ezren gyűltek össze a terrorpárti tüntetésen Forrás: BBC

Olaszországban is tartottak terrorpárti tüntetéseket szombaton. Rómában többezres tömeg gyűlt össze.

Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga párt vezetője az antiszemitizmus és a terrorizmus ellen szervezett megmozdulást Milánóban szombatra. Mint a politikus közösségi oldaláról kiderült, ezzel egyidőben terrorpárti megmozdulást is tartottak, ahol többen a Hamászt dicsérő táblákat emeltek a magasba.