Váratlan helyről kapott megrendítő bírálatot Zelenszkij

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij fizet majd az elkövetett hibáiért, az ukrán nép pedig azon töpreng, hogy az ország miért nem volt felkészültebb - mondta Kijev polgármestere a különböző sajtóorgánumoknak adott interjúkban.
Vágólapra másolva!

Vitalij Klicsko szerint az ukránok elveszítik a bizalmat a háborús vezető válságkezelésében. "Az emberek csodálkoznak, hogy miért nem készültünk jobban erre a háborúra, miért tagadta Zelenszkij a végéig, hogy ez így lesz" - tette fel a kérdést Klicsko a 20 Minuten című svájci sajtóorgánumnak.

"Az emberek látják, hogy ki hatékony, és ki nem. És nagyon sok elvárás volt és van. Zelenszkij fizet majd az elkövetett hibákért" - fogalmazott a kijevi polgármester, aki arra a kérdésre, hogy Zelenszkij milyen hibákat követett el, azt mondta: „Az emberek csodálkoznak, miért nem készültünk jobban erre a háborúra. Vagy miért lehetséges, hogy az oroszok ilyen gyorsan el tudták érni Kijevet. Túl sok olyan információ volt, ami nem felelt meg a valóságnak. De ennek ellenére az elnöknek ma is fontos feladata van, és a háború végéig támogatnunk kell őt! De ennek a háborúnak a végén minden politikus fizetni fog a sikereiért vagy kudarcaiért."

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere Forrás: AFP/NurPhoto /Vladimir Sindeyeve

Az egykori bokszbajnok azt is állította, hogy az ukrán vezető tekintélyelvű hajlamokkal rendelkezik.

A Der Spiegel német hírmagazinnak adott külön interjúban azt mondta: "Egy ponton többé nem leszünk különbek Oroszországtól, ahol minden egy ember szeszélyén múlik."