Brutális esőzés után földcsuszamlás, legalább 65 ember meghalt Tanzániában

weather flood landslide Horizontal
People gather to assess damages at a street covered on mud following landslides and flooding triggered by heavy rainfall in Katesh, Tanzania on December 5, 2023. Torrential downpours in northern Tanzania washed away vehicles and brought down buildings in the hillside town of Katesh, 300 kilometres (185 miles) north of the capital Dodoma. The death toll from landslides and flooding triggered by heavy rainfall in northern Tanzania climbed to 68 on December 4, a regional official said, as rescue workers searched for trapped survivors. (Photo by Ebby SHABAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább 65 ember meghalt a heves esőzések okozta földcsuszamlásokban és áradásokban Tanzánia északi részén - közölte kedden Kassim Majaliwa miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

A hétvégi özönvízszerű esőzések járműveket sodortak el és épületeket döntöttek le a fővárostól, Dodomától 300 kilométerre északra fekvő Katesh városában.

- mondta Majaliwa.

A Tanzánia északi részén lezúduló özönvízszerű esőzések járműveket sodortak el és épületeket döntöttek le a domboldalon fekvő Katesh városában Forrás: AFP/Ebby Shaban

A televízióban sugárzott képeken látszik, amint az utcákat a házakból származó törmelék és bútordarabok borítják. A főbb utak használhatatlanná váltak, az elektromos vezetékek elszakadtak és a kommunikációs is megszakadt a területen - írja a Reuters.

- mondta egy férfi, aki feleségét és lányát vesztette el a katasztrófában.

Emberek gyűlnek össze, hogy felmérjék a károkat egy sárral borított utcán a heves esőzések okozta földcsuszamlásokat és áradásokat követően a tanzániai Kateshben Forrás: AFP/Ebby Shaban

A földcsuszamlások miatt mintegy 5600 embernek kellett elhagynia lakóhelyét - mondta Mobhare Matinyi, a kormány szóvivője - írja az Al Jazeera.