A terroristákat éltette beszédében a baloldali francia politikus a párizsi terrortámadás előtt

Jean-Luc Mélenchon
Jean-Luc Mélenchon
Vágólapra másolva!
Alig pár órával a szombat esti terrortámadás előtt a francia baloldal egyik vezető politikusa, Jean-Luc Mélenchon a Hamászt dicsőítette egy terrorpárti tüntetésen. 
Vágólapra másolva!

Tökéletes látlelet ad ez az apróbb mozzanat a nyugat-európai elit szellemi állapotáról. Mint ismert, szombat este újabb terrortámadás rázta meg Franciaországot, miután egy muszlim terrorista megölt egy embert, két másikat pedig megsebesített. A támadásról készített tragikus képek, felvételek bejárták a nemzetközi sajtót, Európa ismét gyászba burkolózott.

A Visagrad24 most egy egészen megdöbbentő videót közölt a közösségi oldalán. A felvételen az látható, amint Jean-Luc Mélenchon francia baloldali politikus a Hamászt élteti.

- fogalmazott félreérthetetlen módon Mélenchon. Ennél már csak a beszéd időzítése erősebb: az alig pár órával a világot sokkoló támadás előtt hangzott el.

Jean-Luc Mélenchon közel sem súlytalan szereplője a francia politikának, hiszen a legutóbbi, 2022-es elnökválasztás első fordulójában 22 százalékkal harmadikként végzett. A tavalyi törvényhozási választáson pártjával, az LFI-vel szintén szépen szerepelt a NUPES választási koalíció tagjaként, 25 százalékot értek el.