Lövöldözés volt Brüsszel belvárosában, többen megsérültek

Brüsszel, Avenue de la Toison d'Or , lövöldözés
Vágólapra másolva!
Lövöldözés tört ki szerda este Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek, egyikük állapota életveszélyes - közölte a belga főváros Ixelles kerületének rendőrsége.
Vágólapra másolva!

Az eset a városközpontban található Avenue de la Toison d'Or sugárút mentén történt.

Az RTBF közszolgálati média közlése szerint

a lövöldözés elkövetője vagy elkövetői már nem voltak a helyszínen, amikor a rendőrség megérkezett.

Több mentőautó érkezett a helyszínre, hogy elszállítsa a sérülteket. Az ügyészhelyettes az ügyet gyilkossági kísérlet miatt a vizsgálóbíró elé utalta. Az este folyamán a vizsgálóbíró, az ügyész, a szövetségi rendőrség ballisztikai szakértő jelenlétében átvizsgálja az incidens helyszínét.

A nyomozás első megállapításai szerint a történtek bűnbandák közötti leszámolásához köthetők. Egy szemtanú leírása szerint az Avenue de la Toison d'Or közepén egy férfi több lövést adott le. A brüsszeli ügyészség csütörtök reggel további tájékoztatást ad az üggyel kapcsolatban. A rendőrség közölte, nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekményről lenne szó.

Tomas Tobé svéd Európai Parlamenti képviselő, a svéd parlamenti delegáció vezetője X-en (Twitteren) közzétett bejegyzése szerint

az egyik sérült a munkatársa.

Ez megerősíti azokat a korábbi sajtóinformációkat, amely szerint a lövöldözésben az egyik EP képviselő asszisztense is megsérült.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke a szóvivőjén keresztül reagált a Poltico megkeresésére a történtekkel kapcsolatban.

- üzente.