Meghalt egy 24 éves lány egy étteremben, ételallergia miatt lett rosszul

Vágólapra másolva!
Egy diák szörnyethalt egy étteremben, miután az anyja nem figyelt az allergén összetevőkre az étlapon. A 24 éves Georgina Mansergh allergiás volt a diófélékre és súlyos reakciót váltott ki nála a szezámmagból készült tahinit tartalmazó gombás rizottó, amit evett.
Vágólapra másolva!

Egy egészséges fiatal meghalt egy étteremben, miután súlyos allergiás reakciót váltott ki nála egy gombás rizottó - állapította meg a vizsgálat. A fiatal lány a dorseti Ferndownban található Angel Inn étteremben evette, egy nagy családi vacsorán.

Édesanyja, Lindsey felolvasta neki a választékot a számítógépről - de tragikus módon nem látta a rizottó hozzávalóit, mivel azok a képernyő alján voltak. A szülők így idézték fel a történteket:

A rizottó tahinit tartalmazott, ami egy szezámmagból készült paszta.

A 24 éves lány csak néhány falatot evett az ételből, de ez elég volt a tragédiához. Anyja hazasietett egy antihisztamin tablettaért, de mire visszaért, Georgina már nagyon állapotban volt. Mentőt hívtak, de időközben a lány összeesett és elájult. Az édesapja és az étterem személyzetének egyik tagja

próbálta újraéleszteni, amíg a mentők megérkeztek, de nem jártak sikerrel, a lány a helyszínen meghalt.

Georginánál kétéves korában közepesen súlyos dióallergiát diagnosztizáltak, és néha rosszul lett, vagy bizsergett az ajka, ha diót tartalmazó dolgot evett. A családja szerint azonban soha nem volt komolyabb rosszulléte, és általában az antihisztamin megoldotta a problémát. A lányuk megtanult együtt élni az allergiájával, és nagyon is tisztában volt azzal, hogy mit ehet és mit nem - írta a Mirror.

A család azt nyilatkozta, hogy nem hibáztatják az éttermet a történtekért.

Nem ritkák a hasonló estek

Az év elején egy hamburger elfogyasztása után meghalt egy 18 éves fiú, aki szintén ételallergiás volt. A fiatal épp a születésnapját ünnepelte, amikor rosszul lett.

Egy másik esetben egy 38 éves vendég szólt, hogy mogyoróallergiás, mégis ilyen ételt szolgáltak fel neki. Három héttel a végzetes ebéd elfogyasztása után belehalt az allergiás tünetekbe.

Tavaly egy újpesti iskolában tartott születésnapi zsúr után lett rosszul egy alsós kisfiú egy benzinkúton, a mentők nagyon hamar, körülbelül három perc után kiértek, de az életét már nem tudták megmenteni.