Zelenszkij megbukott: már az utódját keresik

conflict Horizontal
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök katonákhoz beszél egy kiképzőközpontban tett látogatása során a honvédségi ágak szakmai napján
Vágólapra másolva!
Az angolszászok Zaluzsnij vezérkari főnökön, a németek Klicskó kijevi főpolgármesteren, az ukrán oligarchák pedig Petro Porosenko korábbi elnökön keresztül keresik Zelenszkij utódját - többek között erről is beszél a Kontextus legújabb videójában Kiszelly Zoltán politológus. A Jól értesült Optimista című műsorban a Századvég politikai elemzési igazgatója kitér arra, hogy mivel Zelenszkij hatalma addig tart, amíg az ukránok támadnak, ez a triumvirátus (hadsereg, önkormányzatok és a nagytőke) lehet Zelenszkij egyre borítékolhatóbb bukása után a királycsináló.
Vágólapra másolva!

Kiszelly Zoltán a műsorban kifejtette, hogy

a globalisták egy olyan „patthelyzetet" akarnak Ukrajnában, amely nem zavarja az amerikai elnökválasztást, ezért Ukrajna és Moldova keleti felét is feladnák, és a nyugati részeket integrálnák.

Gázában véget ért a tűzszünet, Izrael az ott élő palesztinok egyre kisebb terültre való szorításán dolgozik. Ahogy közeledik az uniós csúcstalálkozó, úgy élénkül a diplomáciai nagyüzem. Felteszi a kérdést:

Nézze meg az alábbi videót a részletekért!

Még több tartalomért látogasson el a Kontextus Youtube-csatornájára!