Újra megnyit a müncheni repülőtér

ónos eső, München, repülőtér
München, 2023. december 5. Parkoló repülőgép a müncheni repülőtéren 2023. december 5-én. A légi kikötő szóvivője közölte, ónos eső miatt délig nem fogadnak és nem indítanak járatokat. Néhány nappal korábban az erős havazás miatt kellett leállítani a reptér forgalmát. MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vágólapra másolva!
A müncheni repülőtér ideiglenesen felfüggesztette az összes járatot, miután a bajorországi régiót ítéletidő sújtotta. Bár most a repülőtér újra megnyitotta kapuit, a járatok száma jelenleg erősen korlátozott.
Vágólapra másolva!

A müncheni repülőtér újra megnyitotta kapuit, de a járatok száma erősen korlátozott, miután a szélsőségesen télies időjárás miatt kénytelen volt bezárni korábban.

Ma reggel még az ónos eső miatt ideiglenesen törölték vagy elhalasztották az összes járatot.

Viszont délben már újraindították a repülőteret, aminek a képviselői a Sky Newsnak közölték, hogy a mai napra összesen 100 fel- és leszállást terveztek - a szokásosnál jóval kevesebbet.

A Bécsbe, Bostonba és Dohába tartó járatok elindultak, míg a Londonba, Párizsba és Amszterdamba tartó járatokat törölték.

Egyúttal arra kérték az utasokat, hogy utazás előtt lépjenek kapcsolatba a légitársaságukkal a járatukkal kapcsolatban.

A járatfelfüggesztésekre azt követően került sor, hogy szombaton a repülőtér összes járatát leállították, mivel heves havazás sújtotta München várost és a délnémet Bajorország tartományt.