Varga Mihály: Közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből

VARGA Mihály beszél FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása politikus profilból SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2023. június 13. Varga Mihály pénzügyminiszter expozét tart a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. június 13-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A REPowerEU program előfinanszírozása révén közel egymilliárd euró érkezik Magyarországra, erről számoltak be a Magyar Nemzet brüsszeli forrásai.
Vágólapra másolva!

A REPowerEU pénzügyi eszközt hivatalosan az orosz energiafüggőség csökkentésére és az ellátásbiztonság javítására hozták létre.

Varga Mihály pénzügyminiszter megerősítette a hírt Forrás: MTI/Soós Lajos

A hírt Varga Mihály pénzügyminiszter erősítette meg. A miniszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács ülését követően tartott sajtótájékoztatót – számol be minderről a Magyar Nemzet.

– fogalmazott a tárcavezető.

Várhatóan két részletben érkezik majd az összeg, azonban a pontos megoszlásáról még nincsenek információink – tájékoztat a lap.

Mint ismert, a magyar gyermekvédelmi törvény elfogadása után Brüsszel nem folyósította a Magyarországnak jogosan járó forrásokat, annak ellenére, hogy a járvány után elfogadták a magyar helyreállítási tervet.

Egyfelől ez egy fegyver volt Brüsszel kezében, amivel megpróbálták zsarolni az országot, mivel a magyar kormány az embereket képviselve következetesen ellenzi a migrációt, az LMBTQ-őrületet, a woke-mozgalmat és emellett a béke pártján áll az ukrán háborúban.

– mondta Navracsics Tibor, a területfejlesztési miniszter októberben.

Mivel Magyarország minden vállalást teljesített, emiatt már egész egyszerűen nem volt olyan dolog, amit kitalálhattak volna.

Erről az Origo itt írt részletesen.