Épphogy csak lekerült a bilincs a korrupt brüsszeli politikusról, már azon hisztizik, hogy utazni akar

Eva Kaili, luxus, korrupció
Vágólapra másolva!
Csupán egy hét telt el azóta, hogy Eva Kailit, az Európai Parlament (EP) korábbi szocialista alelnökét kiengedték a házi őrizetből, a politikus jogi csapata máris azon dolgozik, hogy a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője elhagyhassa Belgiumot. Jogi eljárás indult a korlátozó feltételek, különösen az országból való kiutazás tilalmának eltörlésére – idézte a Politico brüsszeli hírportál Kaili ügyvédjeinek közleményét.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a jogi csapat azzal indokolta az eljárás megindítását, hogy Kaili részt szeretne venni az EP következő plenáris ülésén, amelyre júniusban kerül sor Strasbourgban.

A testület volt alelnökét múlt héten helyezték szabadlábra, még az elektromos nyomkövető is lekerült róla.

Akkor a Politico arról számolt be, Kaili valószínűleg hamar vissza fog térni a munkába, ám a brüsszeli portál most azt írta, hogy a politikus nem vett részt az EP csütörtöki ülésén. Érdekesség ugyanakkor, hogy

hivatalos e-mail címe ismét működik, és a közösségi médiában is ismét aktív, a héten már Twitter-oldalán is voltak új bejegyzések.

Eva Kailit tavaly decemberben az elsők között vették őrizetbe a brüsszeli korrupciós botrányban egy Katarral kapcsolatos korrupció vádjával indított vizsgálati nyomozásban. Az előzetes letartóztatásból több mint négy hónap után, áprilisban helyezték házi őrizetbe elektronikus nyomkövető viselésének kötelezettségével. Eljárás indult emellett Kaili élettársa, Francesco Giorgi ellen is szintén korrupciós vádak miatt: Giorgit még februárban helyezték feltételes szabadlábra, ám sajtóértesülések szerint a pár engedélyt kapott arra is, hogy ismét egy fedél alatt éljenek.

Miután Kaili és élettársa hazatértek a börtönből, külön lakásban éltek, most viszont visszaköltözhetnek Brüsszel Rue Wiertz nevű utcájában található közös otthonukba.

Eva Kaili és Francesco Giorgi Forrás: Euronews

Az EP volt alelnöke egyébként ezidáig sem lakott túl messze otthonától, élettársával közös, kétéves kislányával mindössze száz méterre lakott a lakástól.