Magyar rendszámú autókkal furikázott a calabriai maffia

olasz rendőrség, maffia
Az olasz rendőrség vezetésével az egész világra kiterjedő nyomozás zajlik.
Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrök a napokban tartóztattak le 8 embert, akinek köze lehet a calabriai maffiához. Az elfogottak között van egy magyar ügyvédnő, akinek a szerepe egyelőre nem egyértelmű – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Az olasz hatóságok hatalmas sikerként könyvelik el a calabriai maffia 8 tagjának elfogását. A kegyetlen maffiával, a 'Ndranghetával kapcsolatosan letartóztatott emberek között van egy magyar ügyvédnő is. Az azonban még nem biztos, hogy együttműködött-e a pénzmosással foglalkozó bandával.

Az olasz ügyészek elmondták, hogy egy 2018-as bejelentés után indult el az a nyomozás, aminek most lett meg az eredménye.

Öt évvel ezelőtt kezdték követni a rendőrök Giovannit, aki egy magyar rendszámú luxusautóval parkolt le egy kikötőben. Giovanniró úgy tudták, hogy a szervezett bűnözés tagja, emberei magyar rendszámú autókkal rójják a városokat.

A férfi egy Nelly Star nevű jachton kötött ki, amit a rendőrök feljegyeztek.

Az olasz rendőrség vezetésével az egész világra kiterjedő nyomozás zajlik. Forrás: ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE

A hajó adatait lekérték a nyilvántartásból. Kiderült, hogy tulajdonosa egy ingatlanokkal foglalkozó budapesti cég, ami annak az ügyvédnőnek az irodájában van bejegyezve, akit most fogtak el.

A cég pedig egy ugyanolyan vezetéknevű nő nevén van, mint akit letartóztattak. Valószínűleg rokonok.

Ez a bizonyíték nem volt elég, még 5 évnyi nyomozásra volt szükség ahhoz, hogy letartóztathassák Giovannit és a társait, és az ügyben érintett ügyvédnőt is Budapesten. A nő rokona szabadlábon védekezik, a cége vagyonát viszont zárolták.